Iohannis vrea anticipate sau guvern PNL

feb. 5, 2020

Preşedintele Klaus Iohannis susţine o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni. Este prima sa ieşire publică după demiterea Guvernului Orban.

”Cred că e momentul să ne gândim un pic ce avem în spațiul politic. Vedem un guvern liberal care vine cu mult entuziasm, cu multă energie, cu un val popular, un guvern care vrea să facă reforme, care vrea să vină cu măsuri pentru România, pentru români, cu proiecte pentru autostrăzi, pentru spitale, pentru a încuraja creștere economică. Pe scurt, care vrea să repună România pe calea normală.

În partea cealaltă avem o majoritate de esență pesedistă, supărată, frustrată că a pierdut guvernarea și se opune cu tot ce are acestor încercări de a îmbunătății guvernare. Din cauza acestui PSD guvernul nu va mai putea continua reformele începute. E  o situație care a fost așteptată. S-a văzut foarte clar că românii vor altceva, PSD să stea în opoziție. PSD nu vrea reforme, vrea înapoi la putere, baronii roșii vor înapoi la banul public și s-au găsit suficienți care să voteze moțiunea pe o speță care ar fi îmbunătăți alegerile locale. Nu s-a vrut!

Eu am fost și rămân adeptul alegerilor anticipate. Îmi doresc să intrăm într-o logică a alegerilor anticipate. Dacă voi constata că partidele nu vor să înțeleagă să se ajungă la anticipate, voi insista să avem un guvern cu o agendă reformatoare, constituit de și în jurul PNL. PSD să stea în opoziție, să își revină, să se transforme într-un partid european, după care pot veni din nou în fața electoratului. În acest moment, soluția cea mai bună este întoarcerea la electorat. Trebuie să avem o guvernare care să facă economia performantă și care să îmbunătățească viața omului. Avem soluții, sunt partide care vor să se implice. Mă voi implica și în continuare pentru a construi după alegerile parlamentare o majoritate solidă care vine cu reforme profunde în beneficiul românilor, o majoritate care duce România mai departe.

Până atunci, primul pas a fost făcut pentru alegeri anticipate. Al doilea pas va fi făcut mâine, prin consultările cu partidele parlamentare. După aceste consultări vom vedea care sunt pașii către aceste alegeri anticipate”, a precizat Klaus Iohannis.

Comments

Comments are closed.