Ion Georgescu cere testarea elevilor și a cadrelor didactice: Dreptul fundamental al copiilor de a avea acces la educație nu trebuie condiționat de vaccinarea profesorilor

nov. 8, 2021

Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, solicită guvernanților să elimine condiționalitatea procentului de profesori vaccinați, în momentul în care testele non-invazive vor ajunge în școli.
Ion Georgescu a completat că dreptul fundamental al copiilor de a avea acces la educație nu trebuie condiționat de vaccinarea profesorilor.
„PSD este consecvent cu principiul școlilor deschise în condiții de siguranță. Iar condițiile de siguranță nu se realizează doar prin vaccinare, ci și prin testarea periodică a elevilor și cadrelor didactice, așa cum a solicitat PSD încă din luna iulie.
De aceea, în momentul în care testele ajung în școli, Guvernul trebuie să revizuiască această condiție de redeschidere a unităților de #învățământ.
Decizia trebuie să țină cont și de alți factori, cum ar fi incidența scăzută infectărilor din localitate, dar și accesul real elevilor din școala respectivă la învățământul online.
Propunerea PSD este de descentralizare reală a deciziilor privind închiderea unităților de învățământ la nivelul consiliului de administrație al școlii, cu avizul autorității de sănătate publică și consultarea tuturor factorilor implicați.
Dreptul fundamental al copiilor de a avea acces la educație nu trebuie condiționat de vaccinarea profesorilor. Este profund incorect să sancționezi copiii și accesul lor la educație pentru că nu s-au vaccinat dascălii.
În condițiile în care testele vor ajunge în școli, iar cadrele didactice se vor testa periodic, nu se mai justifică această condiționare a accesului copiilor la educație!”, a menționat Ion Georgescu.

Comments

Comments are closed.