Ion Georgescu dă asigurări: Bulevardul Dacia va fi asfaltat total

mai 9, 2022
asfaltare bulevardul dacia

Astăzi, au început lucrările de asfaltare a Bulevardului Dacia (DN73D), pe ultimul tonson de aproximativ 5 km, din totalul de 10 km, cât măsoară cea mai importantă arteră rutieră a orașului. Primarul Ion Georgescu dă asigurări că bulevardul va fi, în sfârșit, asfaltat în totalitate, după ani de zile în care lucrarea a fost întreruptă pe timpul guvernării PNL-USR.

Lucrările se vor întinde, etapizat, de la calea ferată din Colibași, până la Podul Getica, spre Valea Stânii, exceptând zona centrală și segmentul de drum din proximitatea spitalului, care au fost deja asfaltate anul trecut. Lucrările de asfaltare pe Bulevardul Dacia sunt programate să se încheie pe 1 iunie, după care va urma efectuarea marcajelor rutiere.

După cum se cunoaște, Bulevardul Dacia – parte a DN73D – se află în administrarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, din subordinea Ministerului Transporturilor, care, în urma numeroaselor insistențe ale administrației locale și județene a decis continuarea acestor lucrări de reabilitare. Startul lucrărilor a fost dat chiar de către directorul general regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București, Cătălin Șomode, prezent astăzi la Mioveni, alături de deputatul Simona Bucura Oprescu, de președintele CJ Argeș Ion Mînzînă și de directorul SDN Pitești, Gheorghe Mihăiță.

În perioada în care se vor efectua aceste intervenții pe Bulevardul Dacia, circulația auto se va realiza cu restricții de viteză și gabarit, pe un singur sens. Pentru evitarea accidentelor, șoferii sunt rugați să evite zona sau să folosească rute alternative, respectiv Centura Mioveni (DN73E), Str. Valea Neagră – Str. Uzinei, sau alte variante, în funcție de stadiul lucrărilor de asfaltare.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online