Ion Georgescu, mesaj către locuitorii din Mioveni după ce Spitalul Orășenesc a fost desemnat centru județean de tratare a pacienților cu Coronavirus

mart. 25, 2020

Primarul Ion Georgescu a avut o primă reacție după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca Spitalul Sfântul Spiridon Mioveni să preia toate cazurile suspecte și confirmate de coronavirus.

Primarul din Mioveni susține că nu a fost consultat înainte de luarea aceste decizii, însă a subliniat că împreună cu Consiliul Local va încerca să asigure condițiile de siguranță cele mai bune pentru toată lumea. Ion Georgescu a îndemnat locuitorii din oraș la calm, mai ales că vestea a suscitat reacții aprinse pe rețelele de socializare.

Stimați locuitori ai orașului Mioveni, consider că ați avut mereu încredere în mine și vreau să fac câteva precizări, referitor la informația momentului, cea care a creat nenumărate discuții și a ridicat multe semne de întrebare în rândul cetățenilor acestei comunități. Este adevărat că Spitalul Mioveni a fost desemnat ca, în contextul pandemiei de coronavisrus, să fie centru județean de tratare a persoanelor testate pozitiv cu acest virus. Această decizie mi-a fost comunicată pe linie ierarhică, de forul administrativ superior, care a luat decizia în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgenă, din care niciun reprezentant al orașului nu face parte.
Hotărârea adoptată de membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ca soluție în scenariul unei evoluții puternice a îmbolnăvirilor cu COVID-19 în județul Argeș, intră in vigoare în dată de 28 martie.
Până atunci însă, va trebui ca și noi, pe plan local să luam o serie de hotarâri în cadrul Consiliului Local Mioveni, să avem un punct de vedere legat de această decizie asupra căreia nu am fost consultați.
În acest moment trebuie să analizam cu calm și să reflectam cu celeritate asupra deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgentă, urmând să căutam cele mai bune soluții, atât pentru comunitate, cât și din punct de vedere legal, în contextul asigurării serviciilor medicale pe perioada stării de urgență.
Vă voi ține la curent cu evoluția situației, a arătat primarul din Mioveni.

Comments

Comments are closed.