Ion Georgescu, mesaj pentru elevi și profesori: Începem anul școlar cu distanțare, dar rămânem împreună

sept. 14, 2020

Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a transmis un mesaj special elevilor și cadrelor didactice cu ocazia începerii anului școlar.

El a subliniat că, în ciuda restricțiilor, copii se vor bucura din nou de regăsirea prietenilor. De menționat că toată unitățile de învățământ din Mioveni au primit dezinfectanți și măști de protecție de la Dacia și de la furnizori ai uzinei din județul Argeș (și măștile și dezinfectanții sunt made in Argeș). De asemenea, Primăria a achiziționat tablete și abonamente de internet pentru elevii din familii cu situații financiare precare.

Toate școlile și grădinițile din Mioveni sunt reabilitate, iar administrația locală investește deja în noi proiecte de extindere sau construcție de noi creșe.


„Orice început de an școlar înseamnă speranţe şi emoții atât pentru copiii care păşeşc timid, pentru prima dată, într-o sală de clasă, cât și pentru elevii care revin în mediul școlar familiar.

În aceeași măsură, înseamnă speranţe şi emoții pentru părinţi, dar și pentru profesori, învățători și educatori. Începem anul școlar 2020-2021 în condiții atipice, fără festivități, însă tot împreună, chiar dacă distanțați.

Cadrele didactice, părinții și elevii vor fi nevoiți să se adapteze unor reguli mult mai stricte, să facă față unor provocări inedite, dar cu aceiași dorință de a se întâlni și de a colabora.

Chiar și în astfel de condiții, trăim bucuria reîntâlnirii în spațiul școlii și ne dorim să construim împreună un mediu sigur și confortant.Dragi elevi, în școală aflați lucruri noi, vă lărgiți orizontul, învățați cum să învățați, cum să descoperiți lumea din jur.

Vă îndemn să respectați școala, să îi respectați pe dascălii voștri și să contribuiți, prin muncă și seriozitate la propria formare. Stimate cadre didactice, meritaţi respectul şi admiraţia pentru ceea ce realizaţi.

Vă îndemnăm să aveți curajul şi răbdarea de a acorda copiilor sprijinul de care au nevoie. Dragi părinți, implicarea dumneavoastră în activitatea educațională contribuie la realizarea unui adevărat parteneriat din care are de câștigat toată societatea.

Vă îndemnăm să răspundeți chemărilor școlii, pentru că doar printr-un parteneriat activ între toți beneficiarii procesului educațional putem promova performanța și eficiența în educație.Tuturor vă doresc un an școlar cu sănătate și rezultate deosebite!”, a transmis Ion Georgescu.

Comments

Comments are closed.