Ion Georgescu, mesaj special de Ziua Unirii Principatelor. Hora Unirii în centrul Mioveniului

ian. 24, 2022

Primarul Mioveniului, Ion Georgescu, transmis un mesaj special de Ziua Unirii Principtelor Române. Mica Unire, pas hotărâtor făcut de națiunea română înainte de săvârșirea Marii Uniri din 1918, a fost celebrată și la Mioveni printr-o Horă a Unirii și depuneri de coroane. Evenimentul a fost însă unul restrâns având în vedere restricțiile impuse de pandemia de COVID.
„Unirea Principatelor Române – Moldova și Țara Românească sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza reprezenta atunci triumful unui principiu mântuitor ce viețuia cu tărie în inimile Românilor: principiul frăției Românești!

S-au împlinit, astăzi,163 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, eveniment major în istoria națională care este considerat a fi primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar. România de astăzi a fost clădită în timp, cu sacrificiile unor oameni care și-au dat viața pentru țară și pentru idealul în care au crezut. Datorită lor avem un nume, o identitate națională și o istorie de care să fim mândri!În semn de omagiu pentru personalitățile și înaintașii noștri care au făcut posibilă Unirea, administrația locală a organizat la Monumentul Eroilor din Mioveni un moment solemn, care s-a desfășurat restrâns, având în vedere condițiile și normele de siguranță sanitară impuse.
Mica Unire din 24 ianuarie 1859 a fost primul și cel mai important pas pe calea înfăptuirii statului unitar național, care a deschis calea spre Marea Unire sărbătorită pe 1 decembrie 1918. O zi de sărbătoare națională ar trebui să aducă împreună, într-un gând bun, toți românii. Fie că suntem aici în țară sau plecați peste hotare, pe toți ne unește dorul de locurile copilăriei, iubirea pentru cei dragi și speranțele unei vieți împlinite”, a menționat Ion Georgescu.

Comments

Comments are closed.