Ion Georgescu: Nu primăria face înscrierile în grădinițe

sept. 2, 2020

Primarul Ion Georgescu a subliniat că, până la reluarea cursurilor, inspectoratul școlar împreună cu autoritățile locale trebuie să găsească soluții pentru reluarea cursurilor în siguranță. El a atras însă atenția că normativele impuse de minister, prin obligativitatea respectării normelor de distanțare dintre elevi în sălile de clasă, capacitatea acestora va fi redusă considerabil.

„Noul an școlar 2020-2021, un start sub auspiciul incertitudinii, în condiții nu foarte clare atât pentru cadrele didactice, cât și elevi, sau preșcolari. În cele două săptămâni rămase până pe 14 septembrie când se vor relua cursurile, Ministerul Educației, prin reprezentanții județeni, în colaborare cu administrațiile locale trebuie să găsească soluții pentru ca fiecare copil să beneficize de condiții sigure.

Din păcate, o altă situație, care nu intră în sfera atribuțiilor primăriilor este aruncată în spațiul public și rostogolită pe diverse canale, transformând copiii în vectori politici și subiect de campanie electorală.

Prin aplicarea obligatorie de către unitățile de învățământ a normelor de protecție sanitară, respectiv prin introducerea distanțării fizice de minim 2 metri între copii în sălile de clasă, locurile în grădinițe s-au redus considerabil.

Același lucru se va aplica și în învățământul gimnazia și liceal, însă în acest caz situația se va remedia prin programarea cursurilor pe mai multe schimburi. În ceea ce privește situația locurilor din grădinițe, la nivelul orașului Mioveni administrația locală a investit constant în dezvoltarea rețelei de învățământ preșcolar, s-au modernizat și extins vechile clădiri, s-au construit altele noi, ajugând ca din cele aproximtiv 300 de locuri la nivelul anilor 2000 să avem astăzi aproape 1000 de locuri în grădinițele din Mioveni.
Iar investițiile în acest sector nu s-au încheiat!
Pentru corecta informare a opiniei publice vă prezint locurile existente în Mioveni:
GRĂDINIȚA CAMPIONII – Program Normal 80, Program Prelungit 150, Creșă 40.
GRĂDINIȚA FLORILE SOARELUI – Program Normal 80, Program Prelungit 150, Creșă 35
GRĂDINIȚA TIC-PITIC – Program Prelungit 375, Creșă 75

Oricât și-ar dori unii să ne blameze, actuala situația privind locurile din grădinițe este una existentă la nivel național, iar responsabilitatea aplicării regulamentului revine conducerii Inspectoratului Școlar Județean și Ministerului Educației, sub autoritatea cărora funcționează toate unitățile de învățământ din țară. În ciuda unor reproșuri venite din partea părinților, sau în ciuda atacurilor politice, Mioveniul va găsi soluții, ca de fiecare dată, chiar dacă rezolvarea ar trebui să vină de la responsabilii din ministerele care coordonează educația la nivel național!”, a subliniat primarul Ion Georgescu.

Comments

Comments are closed.