Ion Mânzână: Singura soluție este amânarea plăților la utilități. E nevoie de sprijinirea micilor afaceri

mart. 31, 2020

Guvernul a decis recent plafonarea prețului la utilități. O măsură bună, dar nu suficientă, susține președintele PSD Argeș, Ion Mânzână. 
„Degeaba plafonezi prețurile la apă, gaze și curent electric, dacă puterea de cumpărare a românilor intrați în șomaj tehnic sau rămași fără loc de muncă este și va fi tot mai grav afectată de pandemia de coronavirus! 
Oricât ar costa aceste utilități, vor fi mulți cei care nu le vor putea plăti!
Singura soluție viabilă este aceea propusă de către PSD: și anume, amânarea plăților la utilități cu cel puțin trei luni, fără niciun cost suplimentar, și reeșalonarea la plată pe 12 luni, după ce situația revine la normal.
Pe de altă parte, Executivul trebuie să aibă urgent în vedere faptul că afacerile micilor antreprenori au fost lovite cel mai mult de „coronacriza” economică. Acești agenți economici s-au văzut puși în situația unui blocaj fără precedent. 
Ori, 95% din economia românească este formată din microîntreprinderi și firme mici cu 1 – 20 de angajați. E nevoie urgent de măsuri de sprijinire a acestor antreprenori și angajați!
Așadar, PSD susține adoptarea în regim de urgență, prin proiecte de lege, a unor măsuri vitale pentru oameni în această perioadă de criză și izolare determinate de pandemia coronavirus.
Reamintesc pe această cale că PSD a depus deja în Parlament următoarele proiecte de lege privind:
– Plafonarea prețurilor la alimente și medicamente;- Amânarea plății facturilor la utilități;- Suspendarea ratelor bancare, fără dobânzi și penalități; – Plata de către stat a șomajului tehnic;- Amânarea obligațiilor de plată pentru companii – se amână cu 3 luni plata CAS, a chiriei, se eșalonează fără dobânzi și penalități datoriile scandente, a transmis Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș

Comments

Comments are closed.