Ion Mînzînă: Asistăm la o harababură îngrozitoare în ceea ce privește modul în care se fac pregătirile pentru începerea noului an școlar!

aug. 24, 2021

Președintele CJ Argeș și al PSD Argeș, Ion Mînzînă, atrage atenția că școlile trebuie să înceapă în siguranță, atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice, având în vedere că valul patru al pandemiei pare să își producă deja efecte. Ion Mînzînă susține că miniștrii Educației și Sănătății nu au reușit să stabilească exact cadrul în care activitatea școlară se va desfășura și cum sau măcar dacă vor fi făcute testele non-invazive împotriva COVID.
„Ministrul Educației și ministrul Sănătății nu au reușit să facă nimic concret pentru redeschiderea școlilor, prevăzută pentru data de 13 septembrie.
Cu trei săptămâni înainte de a veni la cursuri, #elevii, profesorii și părinții nu știu care sunt măsurile care au fost sau vor fi instituite și care vor trebui să fie respectate. Până în acest moment nu s-a stabilit cum se va face testarea non-invazivă a elevilor și cum se va asigura testarea periodică a profesorilor, școlile nu au fost dotate cu infrastructura digitală necesară pentru desfășurarea cursurilor online sau în sistem hibrid, nu au fost realizate ghiduri metodologice pentru cazurile cu predare exclusiv online sau hibrid în vederea prevenirii eventualelor colapsuri din actul educațional și nu au fost anunțate cu exactitate măsurile pe care profesorii și elevii vor trebui să le respecte odată cu debutul noului an școlar.
Școlile trebuie să funcționeze în siguranță, dar acești guvernanți par de pe altă planetă și nu au învățat nimic din experiența anului trecut când nu au putut face altceva decât să pună pe butuci învățământul din cauza habarnismului care îi caracterizează!”, a subliniat Ion Mînzînă.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online