Ion Mînzînă: Cîțu vede plus acolo unde de fapt este minus

mai 19, 2021

Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș susține că guvernanții se laudă cu creșterea economică din cifre, în timp ce puterea de cumpărare a românilor a scăzut permanent, chiar în perioada de pandemie, iar multe firme se chinuie să supraviețuiască acestei perioade.
„Cîțu vede plus acolo unde, de fapt, e minus! În ultima vreme, îl tot auzim pe premierul Florin Cîțu cum ne anunță pompos că România înregistrează creștere economică. Altfel spus, că o ducem cu toții mai bine, doar că… nu o știm!
Este o prăpastie uriașă între ”realitatea” închipuită a lui Cîțu propăvăduită triumfalist și cea resimțită de români, a prețurilor care cresc continuu și a sărăciei din ce în ce mai acute. Este de-a dreptul caraghioasă lauda cu realizările, când raportarea se face la ”nimicul” de anul trecut!
Cîțu nu ezită să prezinte drept o mare victorie creșterea economică din primul trimestrul al acestui an (+2,8%) raportată la ultimul trimestru al anului trecut, ascunzând însă indicatorul real cu adevărat relevant, respectiv comparația trimestrului I din 2021 cu trimestrul I din 2020 care indică o scădere, și nu o creștere economică!
Mai mult, Institutul Național de Statistică nu lasă loc de intepretări când anunță că „faţă de acelaşi trimestru din anul 2020, Produsul Intern Brut a înregistrat o scădere cu 0,2%”.De fapt, ceea ce premierul Cîțu vede drept performanță este, în fapt, cel mai prost rezultat în privința evoluției economice pe trimestrul I din ultimii 5 ani, mai prost chiar și decât anul trecut, când România intrase în lockdown!
Cîțu și aliații săi de la guvernare își imaginează că-i pot prosti în continuare pe oameni. Dar nicio demagogie nu mai poate acoperi realitatea scumpirilor masive la utilități (+ 17% energie, + 9% combustibil), la alimentele de bază, a faptului că puterea de cumpărare este măcinată de o inflație care la finalul anului va fi dublă (4,1%, potrivit BNR) față de cât fusese prognozată de guvernarea actuală. Din nefericire pentru noi toți, premierul Cîțu insistă să rămână același propagandist care vede lucruri ”fantastice”, total rupt de realitate, incapabil să realizeze situația reală și, prin urmare, incapabil să găsească soluțiile necesare bunul mers al țării și al cetățenilor săi!”, a arătat Ion Mînzînă.

Comments

Comments are closed.