Ion Mînzînă îi cere demisia lui Vlad Voiculescu

feb. 1, 2021

Președintele PSD Argeș Ion Mînzînă este ferm după incendiul de la Matei Balș și cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Același Vlad Voiculescu cel care, în urma incendiului de la Piatra Neamț, solicita, la rândul său, demisia ministrului de atunci al Sănătății, Nelu Tătaru. Același Vlad Voiculescu, arată liderul PSD Argeș, care a ajuns ministru în urma demisiei guvernului Ponta după incendiul de la Colectiv.
Președintele PSD mai arată că până acum guvernul a lăsat greul în lupta împotriva COVID pe seama autorităților locale, fără a le asigura și resurse financiare, asta deși statul se împrumuta, prin actualul premier Florin Cîțu cu milioane și milioane de euro.
Ion Mînzînă mai atrage atenția ministrului sănătății, care la un moment dat a afirmat că de la Revoluție încoace nu statul nu a fost capabil să construiască niciun spital, că din banii Primăriei Mioveni, ajutată de guvernul PSD, a fost construit singurul spital de stat din ultimii 30 de ani.
„O nouă tragedie îndoliază România după incendiul violent izbucnit într-un pavilion al Institutului „Matei Balș”. Șapte persoane și-au pierdut viața, după ce în noiembrie anul trecut alte 12 persoane au murit într-un #incendiu similar la Spitalul din Piatra Neamț.
După incendiul din clubul Colectiv, Klaus Iohannis cerea demisii. Acum, doar pentru că la putere este un #guvern al său, laudă intervenția acestuia și apoi merge la schi, în dispreț total față de victime, de familiile acestora și de românii care așteaptă măsuri concrete.
Guvernele de dreapta și-au bătut joc de #Sănătate! Au tăiat din bugetul Sănătății anul trecut, când și-au asumat prin răspundere bugetul de stat, nu au alocat fonduri pentru spitale, iar autoritățile locale au fost lăsate să ducă singure lupta împotriva pandemiei de Covid-19, deoarece guvernele de dreapta par să nu priceapă fenomenul care a afectat profund mii de cetățeni ai patriei!
Dar ce pretenții să ai de la unii care sunt continuatorii unui Guvern care închidea la un moment dat 67 de spitale în România? Ce pretenții să ai de la unii care alocă bani pentru spitalele private, iar la stat merg după principiul “scapă cine poate”?
Să nu se uite că singurul spital nou, construit de la zero, este cel de la Mioveni, iar acesta a fost ridicat în timpul și cu sprijinul guvernării PSD!
Este revoltător ca românii să continue să ardă de vii în spitale, în condițiile în guvernarea de dreapta a avut toată puterea, toate resursele și a cheltuit bani cu nemiluita, în contextul în care sănătatea ar trebui să fie prioritate extremă. Acesta este rezultatul incompetenței, al nepăsării, al superficialități.
Cine răspunde pentru victime? Câte spitale mai trebuie să ardă ca acest Guvern să facă ceva ca astfel de tragedii să nu se mai repete? Guvernele lui Iohannis conduc România de un an și trei luni. Sunt direct și nemijlocit responsabile  pentru tragediile repetate din domeniul Sănătății care puteau fi evitate dacă se luau măsurile necesare! Demisia sau demiterea se impun nu doar ca măsură morală, ci și ca imperativ social!”, a subliniat președintele PSD Argeș.

Comments

Comments are closed.