Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș: Guvernarea lui Iohannis și Cîțu a dus datoria externă la cel mai mare nivel din istoria României – peste 126 de miliarde de euro!

iul. 19, 2021

Guvernarea lui Iohannis și Cîțu a dus #datoria externă la cel mai mare nivel din istoria României – peste 126 de miliarde de euro!
În același timp, #deficitul balanței de plăți, respectiv diferența dintre importuri și exporturi, a explodat: a crescut cu 90%, deci aproape că s-a dublat în primele 5 luni ale anului, față de anul anterior – 5,947 miliarde de euro față de 3,207 miliarde de euro.
Aceste date ale BNR atestă degradarea accelerată a performanțelor economiei țării, efect al politicilor anapoda, haotice, nocive ale Guvernelor Orban și Cîțu.
În pofida împrumuturilor masive, de peste 54 de miliarde de euro, care au împins datoria publică a țării la dimensiuni fără precedent, guvernele liberale n-au adus niciun pic de bunăstare: au înghețat salariile și pensiile, au refuzat dublarea alocațiilor, n-au făcut nicio investiție semnificativă.
Iar așa-zisele cheltuieli masive provocate de #pandemie sunt o minciună menite să acopere dezastrul incompetenței guvernamentale.
Guvernul Cîțu a alocat doar echivalentul a 1,6% din PIB (adică aproximativ 3,6 miliarde de euro) pentru combaterea efectelor pandemiei și măsuri de sprijin, mult mai puțin față de cât promisese!, a subliniat Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș și al CJ Argeș.

Comments

Comments are closed.