Ion Mînzînă: Românii mor în spitale, economia e în vrie, iar partidele din coaliție se ceartă pe putere, în timp ce Iohannis tace

apr. 19, 2021

Președintele PSD Argeș, Ion Mînzînă, susține că în timp ce România se află într-o strare gravă, cu sute de români care mor zilnic în secții ATI ale spitalelor, cu medici obosiți de valurile interminabile de bolnavi, iar economia se află într-o cădere permanentă, partidele de la coaliție continuă să se certe pe putere. Liderul PSD susține că președintele Klaus Iohannis, cel care poartă responsabilitatea acestei guvernări, prin impunerea coaliției la putere, deși românii au decis că PSD este câștigătorul alegerilor, s-a remarcat printr-o tăcere monumentală, în contrapondere cu gălăgia făcută de cei de la PNL și USR PLUS.

„În timp ce oamenii mor cu sutele, secțiile #ATI din spitale sunt pline, iar #economia este în vrie, partidele coaliției de guvernământ se ceartă pentru putere, orbite de orgoliul politic și nepăsătoare față de problemele oamenilor. Iar președintele României tace, deși poartă răspunderea exclusivă a instalării la guvernare a PNL-USRPLUS-UDMR și a premierului Cîțu! #USR_PLUS
– partidele așa-zis reformatoare, cu „oamenii noi, competenți și morali în politică”
– se dovedesc de-o iresponsabilitate și de un infantilism fără egal. Nu doar că au provocat absurd o criză politică acută, dar o și întrețin cu cinism. Cât despre „performanțele” miniștrilor USR PLUS, rezultatele vorbesc de la sine:La Sănătate este un dezastru fără precedent, demiterea lui Vlad Voiculescu fiind oricum prea tardivă în raport cu erorile comise!La Economie, ministrul Claudiu Năsui a făcut prăpăd:
– Horeca e în faliment, iar sprijinul mult promis va întârzia încă un an.
– Grantul pe măsura 2 (capitalul de lucru) e ca si când n-ar fi; doar 5-6% grad de acordare.- Grantul pe măsura 3 (capitalul de investiții) e blocat total. La Fondurile Europene, ministrul Ghinea patronează eșecul repetat al PNRR și al lipsei de absorbție a banilor destinați României.
De remarcat că nici în ultima variantă a PNRR trimisă la Bruxelles nu se regăsește NIMIC despre dotarea sistemului medical de urgență, deși România e în vârf de criză pandemică și nu are suficiente paturi la ATI. La Justiție, Stelian Ion bramburește arbitrar modificările legilor justiției, sfidând opinia magistraților și ignorându-și partenerii de guvernare.
În ceea ce-i privește pe miniștrii PNL, aceștia parcă ar fi invizibili, iar guvernarea Orban care a fost exclusiv a PNL a arătat exact de ce (nu) sunt liberalii în stare!”, se arată într-un comunicat al PSD Argeș.

Comments

Comments are closed.