Ion Mînzînă: Trebuie să luăm rapid măsuri care și-au dovedit deja eficiența în alte state europene! Altfel, criza va fi una majoră!

iun. 20, 2022

Președintele PSD Argeș, Ion Mînzînă, a reacționat și a cerut celor de la PNL să fie de acord cu stabilirea unui set de măsuri care și-au dovedit deja eficienta. Liderul PSD Argeș a explicat că, dacă România va continua să rămână pasivă, efectele crizei vor fi unele majore! „Prețul carburanților trebuie plafonat. Eu vreau să intervenim pentru că nu se poate ca în anumite zone, cum este piața carburanților, să lăsăm specula la liber”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Sunt anumite companii prestigioase, corecte care, într-o conjunctură cum a fost pandemia, au avut niște venituri excepționale… Sau cum a fost această criză din energie, la carburanți. Unele dintre ele sunt bazate pe un preț speculativ. Aștept de la ministerul Energiei explicații. Dacă cetățenii au dus greul în această perioadă și tu ai făcut venituri excepționale este normal ca pe o perioadă limitată… Statul a cheltuit imens să combată pandemia, câteodată eficient, câteodată neeficient. Un efort din partea acestor companii nu este nici incorect, nici injust, este un element corect în orice stat.

https://f17ada8ebce41f029f6a05ee1b68cd29.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Mă bucur că președintele Marcel Ciolacu a spus lucrurilor pe nume! Să ne înțelegem: pentru PSD, electoral vorbind, ar fi fost cel mai bine să stea în opoziție și să lăsăm PNL și să lăsăm partidele de dreapta să își rupă gâtul definitiv. Din păcate, jaful și prostia celor care au fost puși în funcții de conducere de aceste partide ar fi nenorocit complet țara!

Am avut neșansa ca, pe lângă cele mai proaste guvernări din istorie, peste noi să vină și pandemia și acest conflict din Ucraina. Au uitat oare oamenii măsurile aberante din perioada pandemiei? Rata de mortalitate printre cele mai mari din Europa? Faptul că firmele au primit firimituri, ba unele nici măcar acel ajutor de doi lei nu l-au mai primit?

Foarte probabil, dacă am fi stat în expectativă, până acum deja aveam alegeri anticipate. Cu siguranță însă, PSD ar fi venit la guvernare într-o țară distrusă mai rău decât Ucraina după acest război interminabil. Firmele românești ar fi îngropate în datorii, mici producători și IMM-urile ar fi fost în faliment, în timp ce românii ar fi trecut printr-o criză mai gravă ca după cele două Războaie Mondiale!

Numai datorită măsurilor luate de miniștrii PSD situația este încă suportabilă. Dar nu va mai fi pentru mult timp! Dacă nu luăm măsuri rapide, drastice, este evident că această criză se va aprofunda dacă vom merge în acest ritm!

Prețurile la materialele de construcții, dar mai ales la combustibil și energie cresc în continuare fără limită, cu evidentă tendință speculativă, ceea ce generează un lanț de scumpiri care va deveni sufocant atât pentru firme, cât și pentru populație. Poate își mai aduce cineva aminte și ce promitea un anumit ministru în legătură cu aceste scumpiri! Este evident că pentru a scăpa de speculă și pentru a limita aceste creșteri, trebuie PLAFONATE PREȚURILE LA CARBURANȚI!

Alimentele de bază s-au scumpit masiv, asta în timp ce guvernele de dreapta au exclus șansa ca fermierii autohtoni să beneficieze de stimulente și de sisteme de irigații – vitale pentru orice agricultură competitivă – prin PNRR!

Dacă PeeeSeeeDeee nu își asuma responsabiliatea intrării la guvernare, astăzi, domnilor de dreapta, v-ar fi alergat oamenii prin piețe! Să nu uitați asta niciodată! Mai ales că ați fi și meritat-o!

În acest context, nu înțelegem cum își mai permit cei care ar trebui să ne fie parteneri de guvernare, să combată orice propunere vine din partea PSD. Nu vor IMPOZIT PROGRESIV? Să demonstreze că nu ar fi eficient. Și să demonstreze, dacă poate cineva, că în România funcționează astăzi COTA UNICĂ DE IMPOZITARE, cu atâtea derogări!

Toată ziua se vorbește despre pensiile și salariile nesimțite, dar când PSD propune impozitarea lor masivă – singura soluție constituțională realistă – ni se spune că sunt măsuri populare! Toată Europa a introdus taxe speciale pentru multinaționale. Când PSD propune o taxă de solidaritate, absolut decentă, doar marilor companii, care de obicei plătesc impozit pe profit în țară cât un IMM autohton, nu este bine! De ce, domnilor liberali, care afirmați că susțineți libera inițiativă, nu este bine? Sutele de firme românești mici și mijlocii care reprezintă pilonul principal al contribuțiilor la PIB-ul țării nu trebuie susținute? Unde este corectitudinea pentru ei?

Prea mult discurs propagandistic, prea multă prefăcătorie!, a precizat Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș.
În această dimineață, Marcel Ciolacu, liderul PSD a afirmat că în prezent Codul Fiscal arată ca în Evul Mediu, din cauza multiplelor excepții: „Aceasta a fost baza cu care am plecat să avem discuțiile în ceea ce privește Codul Fiscal care arată ca în Evul Mediu când papa emitea anumite bule unor oameni în urma unor privilegii. Sunt excepții peste excepții, jocuri de noroc impozitate cu 1%, alte companii impozitate cu 1%, alte companii care au un angajat cu 1%, dacă nu ai niciun angajat cu 3%, dacă soarele răsare din sud, nu din nord, ai 5%….nu se poate continua într-un stat normal cu așa ceva. PSD este partener al acestei discuții”.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online