Ion Mînzînă: UE vrea să reduce consumul de gaze! Cum? Oare vor crește din nou prețurile? Unii au făcut proteste împotriva plafonării tarifelor la energie

iul. 28, 2022

Reacție acidă a lui Ion Mînzînă, liderul PSD Argeș, după ce statele membre UE au aceptat un acord de reducere a consumului de gaze. „Au bătut palma: statele membre UE, deci și România, și-au asumat un Acord de reducere a consumului de gaze naturale cu 15%, raportat la consumul mediu al ultimilor cinci ani. Domnii de la Guvern, în speță Virgil Popescu, dacă ați auzit de acest celebru ministru, dau asigurări românilor că nu vor suferi la iarnă. Și totuși, vom fi cam obligați să facem această reducere. Și cum românii nu vor renunța prea ușor, benevol, la căldura din casă pe timp de iarnă, lucru absolut normal, vor fi constrânși, cel mai probabil prin creșteri de prețuri.

Acum ceva ani, o celebră Ordonanță a strâns o mulțime de indivizi în fața Guvernului și prin orașele mari din țară care protestau. Protestau la ce? La faptul că prețurile la energie urmau să fie plafonate, iar diferența de preț era suportată dintr-o taxă de solidaritate aplicată marilor companii multinaționale.

La ce s-a ajuns după acele proteste? Știți, Guvernul meu, Orban, Cîțu, o liberalizare sălbatică și cu bună știință a prețurilor la energie. Și, nici acum, nu există o taxare a multinaționalelor. Suntem probabil singura țară din UE care nu a pus în aplicare, sub nici o formulă, directiva CE pe această direcție.

O fi bine, o fi rău…”, a subliniat Ion Mînzînă.

Comments

Comments are closed.