Ionuț Moșteanu: ‘Am văzut și liderul PSD, Marcel Ciolacu, cum îndemna direct la încălcarea regulilor și adopta din mesajele transmise de AUR’

mart. 30, 2021

Liderul deputaților alianței USR-PLUS din Parlament, Ionuț Moșteanu, îi acuză pe cei de la AUR că legitimează extremismul. Moșteanu spune că inclusiv Marcel Ciolacu îndeamnă la nerespectarea regulilor și adoptă ideile reprezentanților AUR.
La Timișoara au scandat lozinci xenofobe („Heil Fritz!”, „Timișoara nu e Auschwitz”) în fața casei primarului Dominic Fritz. La Pitești au scandat ”afara cu ungurii din țară”. La București au agresat o jurnalistă. la Galați au spart geamuri și au scandat în fața secției ATI „ardeți botnița”. La Bacău au intrat fără măști în curtea spitalului și au huiduit medicii, au huiduit oamenii care de mai bine de un an se zbat să ne salveze părinții și bunicii.

Iresponsabilitatea liderilor AUR care încurajează aceste manifestări escaladează violența în societate. E corect sa protestăm, e corect să strigăm atunci când nu ne convin deciziile autorităților. Dar e iresponsabil sa incurajăm extremismul, conspirațiile și fake news-urile, mai ales în ultimele luni de luptă cu acest virus ticălos. Am văzut și liderul PSD, Marcel Ciolacu, cum îndemna direct la încălcarea regulilor și adopta din mesajele transmise de AUR.

Aștept de la liderii celor două partide să înceteze să folosească mesajele extremiste ca armă electorală. Mai avem câteva luni de sacrificiu după un an cumplit. Din august vom fi suficient de mulți vaccinați încât viața să revină la normal, iar cei care astăzi vor ca în România să domine haosul și criza sanitară să adâncească, vor rămâne în istorie drept aliații COVID-ului, iresponsabilii dispuși să sacrifice viețile oamenilor pentru câteva procente electorale”, a spus Ionuț Moșteanu pe pagina sa de Facebook.

Comments

Comments are closed.