ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a trecut la cele sfinte!

mai 20, 2020

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a trecut la cele sfinte, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat fiind infectat cu COVID-19. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a postului de televiziune al Patriarhiei, Trinitas, în jurul orei 01,30: „Înaltpreasfințitul Părinte Pimen s-a mutat la Domnul! Dumnezeu să-l odihnească!”, a fost primul mesaj care anunța trecerea ÎPS Pimen în lumea celor drepți.
Cu câteva ore înainte să fie anunțat decesul arhiepiscopului, managerul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, declarase că starea de sănătate este stabilă: „Beneficiază de confidențialitate maximă și tot ceea ce pot să vă spun este că este staționar. Eforturile noastre sunt maximale”, a spus Streinu Cercel, potrivit Mediafax.
În vârstă de 90 de ani, ÎPS Pimen a fost preluat cu un elicopter SMURD în 20 aprilie, de la Suceava, în stare gravă, infectat cu noul coronavirus, și a fost dus la INMB, în Capitală, unde a fost intubat, după ce a suferit complicații pulmonare.

Surse medicale au declarat, pentru Mediafax, că înaltul ierarh a primit trei doze de plasmă hiperimună de la donatori vindecați.
ÎPS Pimen a fost în fruntea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor de 29 de ani.

Comments

Comments are closed.