La școală, pe propria răspundere! Doar a părinților!

aug. 19, 2020

Debutul de an școlar va impune, conform unui document al ministerului Educației, noi măsuri pentru micșorarea răspândirii COVID-19.Astfel, elevii vor trebui sa aiba asupra lor o declaratie pe propria raspundere completata si iscalita de parinti. Declaratia conditioneaza primirea copilului in colectivitate la inceputul fiecarui ciclu de prezenta fizica in spatiul scolar si va fi prezentata la triajul epidemiologic la intarea in unitate, se arata intr-un document prezentat de edupedu.ro.

Ce vor atesta parintii prin aceasta declaratie pe proprie raspundere:

Faptul ca in ultimele 14 zile:

Copilul nu a prezentat simptome specifice unei afectiuni cu potential infectios (febra, tuse, dureri de cap, dureri de gat, dificultati de respiratie, diaree, varsaturi, rinoree, etc).
Copilul nu a fost diagnosticat cu COVID-19
Copilul nu a venit in contact cu o persoana testata pozitiv pentru aceasta afectiune.
Nu voi aduce copilul in colectivitate daca prezinta simptome specifice unei afectiuni cu potential infectios (febra, tuse, dureri de cap, dureri de gat, dificultati de respiratie, diaree, varsaturi, rinoree, etc).

Totodata, este prevazuta asigurarea unei distantari de minimum un metru intre elevi sau montarea unor separatoare in situatia in care asigurarea distantei de un metru nu este posibil, dar si ca, in vederea pastrarii distantei fizice, fiecare copil isi va pastra acelasi loc in banca pe tot parcursul prezentei in clasa.

Alte masuri esentiale mentionate sunt:

  • informarea permanenta a personalului, elevilor si parintilor / apartinatorilor cu privire la masurile de protectie impotriva infectiei SARS-CoV-2
  • necesitatea izolarii la domiciliu a elevilor, in cazul aparitiei febrei sau a altor simptome de suspiciune COVID-19 (tuse, dificultate in respiratie, pierderea gustului si a mirosului) la elev sau la un alt membru al familiei
  • unitatile de invatamant vor pune in aplicare regulile generale din acest ghid si vor adopta norme specifice.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online