Laboratorul de depistare a Coronavirus, în sediul Avocatului Poporului Pitești

apr. 6, 2020

Instituția Avocatului Poporului Pitești aduce la cunoștință cetățenilor din județul Argeș că, începând de azi, Biroul teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului nu mai dispune de un spațiu public de lucru. Situația va fi reglementată cu sprijinul autorităților județene care au competența legală să sprijine instituția Avocatul Poporului în acest sens. În sediul în care funcționa Avocatul Poporului de pe strada Garoafelor, din Pitești (în cartierul Eremia Grigorescu) va fi amenajat laboratorul de analize medicale pentru depistarea Coroanvirus.
„Întrucât, Consiliul Județean Argeș a solicitat biroului nostru să eliberăm locația pentru a putea permite desfășurarea lucrărilor de amenajare a laboratorului de analize medicale moleculare și instalarea aparatului dedicat (Real Time PCR) și pentru că am înțeles importanța vitală pentru comunitatea argeșeană a acestui aparat în lupta pe care o ducem toți, în mod solidar, împotriva virusului CoVid19, am procedat la eliberarea locației, deși ne aflam sub dispozițiile în vigoare a unei hotărâri de consiliu județean care nu a fost revocată.
Din discuțiile informale pe care le-am avut cu autoritățile locale și centrale avizate și de notorietate în materie, am primit asigurări că punerea în funcțiune a laboratorului de analize medicale moleculare, în această locație, nu reprezintă niciun risc pentru sănătatea publică. Până la atribuirea unui nou spațiu necesar funcționării Biroului teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului, rămânem la dispoziția cetățenilor care ne pot contacta pe următoarele căi: telefonic – 0248 211 101 sau pe email – avparges@avp.ro”, a transmis Avocatul Poporului Pitești, Mihaela Stănciulescu.

Comments

Comments are closed.