Legea exproprierii pentru investiții de utilitate publică, modificată

feb. 16, 2021

Comisia pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, a cărei președinte este deputatul PSD de Argeș Simona Bucura Oprescu, a adoptat astăzi un raport de adoptare a proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.99/2018 pentru modificarea Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local.

Modificarea Legii 255/2010 a fost necesară, deoarece nu era posibilă exproprierea pentru realizarea unor obiective importante din domeniile educației, sănătății și sportului. În plus, doar în București se puteau face exproprieri, în restul țării – nu!

„Prin decizia de astăzi din comisie sprijinim autoritățile locale și județene să facă investiții necesare pentru comunități. Forma adoptată azi în comisie permite extinderea domeniilor în care se pot face exproprieri de utilitate publică și pentru educație, sport și sănătate, precum și abilitarea tuturor unităților administrativ-teritoriale din România pentru a putea realiza exproprieri de această natură”, a subliniat Simona Bucura Oprescu.

Comments

Comments are closed.