Linșat mediatic, Ion Georgescu este după gratii, în timp ce șeful Poliției Locale Pitești, cel care a dat mită, este în libertate! Tabloul complet al personajelor!

oct. 11, 2023

Cazul în care este implicat primarul Ion Georgescu din Mioveni este considerat, de mulți foști magistrați, a fi construit pe piloni șubrezi. Cine citește stenogramele și declarația Sînzianei Nicolae, celei care trebuia angajată la Spitalul Mioveni, fiica șefului Poliției Locale Pitești, chiar și fără prea multă cultură juridică, înțelege despre ce este vorba și că dovezile că primarul din Mioveni ar fi luat mită sau ar fi făcut trafic de influență nu prea există.
Că n-a făcut trafic de influență, acuzația oficială care i se aduce lui Ion Georgescu, rezultă chiar din faptul că fata șefului Poliției Locale din Pitești nu a fost angajată la Spitalul Mioveni. În tot acest dosar avem o singură certitudine: șeful Poliției Locale din Pitești, care ar trebui să fie un model de integritate, a încercat să dea mită și a făcut trafic de influență pentru a o angaja pe fiica sa la stat. El este inițiatorul unor fapte penale. Dacă Ion Georgescu a picat în plasă și a făcut demersuri, rămâne de dovedit. Conform probelor prezentate în spațiul public, singurul care vorbește despre bani este Valerică Nicolae. Nici măcar o dată Ion Georgescu nu a cerut bani, nici prin semne, nici verbal! Ba chiar a refuzat ofertele repetate ale șefului Poliției Locale Pitești!
Se știe deja că Valerică Nicolae avea un dosar la DNA, de care probabil a fost închis. Tot așa cum se știe că, din declarația de avere, același personaj nu putea explica suma pe care o vehiculează pentru mită.
Cum trăiesc colegii lui Valerică Nicolae din Poliția Local Pitești, gândindu-se la ceea ce a făcut șeful lor? Cum se simte acum Cristian Gentea când presa de opoziție vehiculează ideea că Valerică Nicolae (fostă mână dreaptă a lui Tudor Pendiuc, acum după gratii) ar fi recurs la denunț pentru a-l elimina pe Ion Georgescu cu acordul său – lucru, desigur, puțin probabil, pentru că nu i-ar fi adus niciun avantaj politic. Și cât de liniștit stă Cristian Gentea când are un subordonat la Poliția Locală care l-a băgat în morișca DNA pe unul care îi era, teoretic, prieten de 30 de ani. De câți ani îl știe primarul Piteștiului pe Valerică Nicolae?
Pilda primarului de la Mioveni
De obicei nu fac publice discuții personale cu oameni din administrație sau politică, dar ceea ce veți citi ar putea contura mult mai clar imaginea lui Ion Georgescu, pentru cei care nu îl cunosc prea bine.
Se întâmpla cam prin aceste zile, dar în urmă cu doi ani! În plină pandemie COVID. La oră de seară eram în biroul primarului Georgescu. Discutam despre anumite subiecte din administrație sau mai exact, aceasta era intenția. Nu era prima dată când ne vedeam seara, de multe ori se întâmpla asta în weekend, pentru că acelea erau momentele când, deși lucra intens, îl puteam găsi mai liber.
Inevitabil, discuțiile au deviat spre zona COVID. Jumătate de oră am vorbit foarte puțin, pentru că primarul Georgescu suna în disperare la primarii din zona Mioveniului pentru a vedea dacă aceștia au reușit să discute și să îi convingă pe medicii de familie sau asistenții de la cabinetele medicale ale medicilor de familie din localitățile lor să completeze o parte din gărzile personalului medical de la Terapie Intensivă de la secția COVID de la Spitalul orășenesc. Sau măcar de la Secția COVID. Sunt convins că cei care îl monitorizau la acea vreme pe Ion Georgescu pot proba în spațiul public cu stenograme și aceste „convorbiri”.
Prea puțini din cei contactați confirmaseră că găsiseră voluntari. L-a chemat la birou pe managerul Mircea Stoian să îi dea vestea. Nici bună, nici rea. Tot erau câțiva care acceptaseră. Mircea Stoian trebuia să vadă cum se putea încropi un program pentru a le oferi respiro celor din prima linie, deja sufocați de muncă și stres. Alții, cădeau chiar ei pradă COVID-ului.
La acel moment, l-am întrebat pe Mircea Stoian dacă pot să filmez câteva interviuri cu personalul medical de la ATI Covid. În ziua stabilită, nu numai că am realizat interviurile, dar am fost singurul jurnalist care a filmat în secția de Terapie Intensivă al secției COVID a Spitalului Mioveni.
A fost o invitație directă, total nepregătită, pe care am primit-o de la medicul Adrian Ciocănea și nu aveam cum să ratez oportunitatea.
Echipat și cu toate măsurile de siguranță luate, am intrat direct pe „front”. Doctorul Ciocănea trecea de la pacient la pacient. Am asistat la intervenții pe viu. Într-un scurt moment de relaxare, am luat imagini cu o bătrână care tocmai fusese externată. La nici un minut distanță, intrând pe un hol, pe un pat era un pacient acoperit. Bărbatul pierduse lupta pentru viață. Am continuat în acest ritm alert. Când am terminat, transpirat, după dezinfectare, am înțeles, parțial, prin ce trecea personalul medical de acolo, pentru că ei se luptau și cu moartea, pentru a-i salva pe pacienți. Și ca ei, din toate spitalele din județ și din țară.
La ieșire, mi-am aprins o țigară ca să îmi revin, în aerul tare al serii. Totul a durat o oră, dar parcă trecuse o zi întreagă. Imediat după mine iese doctorul Ciocănea. Nu apucăm să ne salutăm. Se așează pe un scaun în containerul destinat personalului medical. Își pune capul între mâini câteva secunde. Pune mâna pe telefon: „Alo! De la Spitalul Mioveni. Trebuie să vă dau o veste tristă… Îmi pare rău, dar…”
Ați înțeles ce tocmai făcea.
AICI, video cu reportajul din octombrie 2021


De ce această lungă poveste? Pentru că, dacă ne-am lua după mințile slabe ale unora, și atunci Ion Georgescu făcea trafic de influență, cerându-le altor primari să convingă personalul medical de la cabinetele medicale să vină să se lupte cu COVID-ul! Și da, discutăm despre același primar s-a ales cu dosar penal din partea unui personaj lipsit de creier, la vremea acea prefect, pentru că nu a vrut să transforme noul spital, proaspăt inaugurat, într-un spital COVID, în contextul în care în vechea clădire deja se lucra pentru a amenaja acolo secția de contagioase.
Același primar care a refuzat celebrele remorci- container pentru ATI, preferând să infuzeze fonduri pentru secția din vechiul spital, gândidu-se doar la pacienții și la medicii care ar fi trebuit să treacă din căldura din zona de tratament în gerul de afară!
Același primar care a făcut investițiile necesare pentru a le asigura medicilor care ar veni la Mioveni casă și masă!
Cu toate această, pe fondul unui linșaj mediatic, „baronul PSD prins cu mita” ( dacă vă aduce aminte această particică de discurs copy-paste apărut în mai toată presa de anumite momente din istoria recentă, tot din campanii electorale), a fost reținut 30 de zile. PSD Argeș l-a exclus din partid. Este mult de vorbit, poate era mai corectă o suspendare, dar din multe puncte de vedere, tocmai pentru a scădea intensitatea atacurilor mediatice și pentru a-l lăsa proteja pe Ion Georgescu (și chiar partidul), a fost o decizie corectă. Să ne aducem aminte de cum a fost interpretată mișcarea PSD pentru ca Constantin Nicolescu să fie cercetat în libertate, tot în baza prezumției de nevinovăție! Chiar și în cazul PSD Mioveni, comunicatul a fost titrat de unele publicații cum că „PSD Mioveni face scut în fața scut în jurul lui Georgescu” (trebuie doar un search pe Google pentru exemple). Nu totul ține de măsuri politice în luarea unei decizii. Dar asta e treaba PSD-ului lui Ciolacu.
Vom vedea cum va evolua acest dosar. Și care va fi viitorul politic al lui Ion Georgescu, poate cel mai de succes primar al PSD din ultimii 20 de ani: singurul spital de stat construit de la zero, bazin de înot acoperit, sală a sporturilor omologată pentru competiții internaționale, catedrală unică în țară, echipa de fotbal, cei mai mulți copii practicanți de sport din județ, fiecare bucată de drum intravilan asfaltat, locuri de joacă modernizate, servicii publice de cea mai înaltă calitate, siguranță pentru cetățeni.
Ion Georgescu nu refuza să ajute pe cineva, dacă putea ajuta. Stau mărturie oameni ajutați, de multe ori, inclusiv direct din buzunarul personal.
Ion Georgescu avea un orgoliu mare, dat de mândria de a fi primarul Mioveniului. Pentru el, Mioveniul este „fruncea”. De aceea și-a dorit acest spital nou, de aceea și-a dorit cele mai bune servicii medicale, de aceea secția ATI Covid a fost cea mai eficientă din țară. Ca detaliu: Secția COVID cu cele 17 paturi au tratat 777 de pacienți și 179 la ATI, din care 80% au plecat acasă sănătoși, spitalul având cea mai mare rată pozitivă din țară!  

Comments

Comments are closed.