Live! Conferință de presă la PSD Argeș cu primarii din Albota și Bascov

mart. 9, 2020

Live Pro Media TV! Primarul Ion Dumitru de la Albota și primarul Gheorghe Stancu de la Bascov.

Gheorghe Stancu: Cei de la PNL au luat doi consilieri locali PSD și s-au ales cu un candidat la Primărie și organizație în Bascov. Așa au făcut cei din PNL: după ce au atacat ciuma roșie, au luat ciuma roșie de bună. PNL caută, neavând candidați și oameni care să îi reprezinte cât de cât de la PSD și de la alte partide.

Ion Dumitru, primarul de la Albota, despre situația din Bascov: Când te ridici în picioare tu, unul care ai fost viceprimar, nu mai e de lucrat cu tine. Du-te-n China, în Grecia și fă acolo ce vrei. Îi era cald acolo. El a zis că își dă demisia. Am cerut o foaie albă să își dea demisia. Nu a vrut. Cred că nici noi nu suntem prea cinstiți câteodată.

Eu nu știu cine îmi sunt contracandidații. Dacă ai muncit în această perioadă, de 4 ani, de 10 ani, nu trebuie să îți faci probleme. Dacă e să plecăm, plecăm când vrea electoratul. Eu nu am prea fost primar cu adevărat. Eu îmi fac bugetul în câteva zeci de zile, îl discut cu cetățenii, cu cei din Consiliu. Eu anul acesta chiar am făcut minuni. Am băgat gaze, am asfaltat străzile.

Am avut patru ani în care partidul nu a prea funcționat. La orice ședință, puteam vorbi ceva politic. Dar numai ceva. Acum putem vorbi orice, mai ales administrație, ceea ce ne interesează. Actuala conducere ne-a și promis că nu va exista vreun deputat pe listă fără votul Comitetului Executiv.

Cei care ajung să plece în deputație să fie oameni capabili, votați. Nu cum s-a practic până acum, să vină cu el de mână și să ne spună că ăsta va reprezenta Piteștiul. Cum l-a reprezentat, știm toți.

Dacă vreun consilier județean sau deputat nu va trece prin votul CEx, eu nu mai stau nici vicepreședinte. Înseamnă că ceva nu e în regulă. S-a luat tot județul la picior. S-a verificat fiecare organizație. În partid nu mai rămân decât candidații care merită. Cei în care populația din comune îl vor.

N-am dat pe nimeni afară din partid. S-au dat singuri. În urma sondajelor s-a constatat că unii nu au ce căuta acolo. S-au dat singuri afară, pentru că nu a avut activitate și lumea nu îl mai vrea. PSD vrea schimbare. Și eu, dacă cetățenii simt că nu mă mai vor, nu mai candidez.

Sunt primari care se consideră stăpânii lumii! Au buzunarele pline de bani și nu știu ce să mai facă cu ei. Nu laud actuala conducere. Eu dacă îi prind în off-side, nu am cum să îi laud. Nu au ce să îmi ia ei mie. Dacă aveți idee ce s-a găsit, e de muncă extraordinar să mai aduci pe linia de plutire organizația. Și sediul, este dar nu este.

Ion Dumitru despre Apostoliceanu la PNL: Nu am o dovadă să vorbesc despre Apostoliceanu. De bine, da. Ca viceprimar și-a făcut datoria. Eu știu că la ora actuală, la Primăria Pitești va candida Cristian Gentea. Dacă e vreunul mai bun sau mai bine pregătit profesional… Eu nu sunt de acord cu un membru PSD care negociază cu alte partide. L-aș exclude.

Surpriza mea mare este că toți știm ce știe și presa. El nu ne-a spus nouă așa ceva. Ca să nu supăr pe nimeni, eu am vrut să îl întreb dacă are negocieri cu PNL. Până la urmă nu l-a întrebat nimeni. Eu nici nu știu de ce nu mai candidează Ionică, dacă poate candida. Nici nu știu dacă va candida dl Gentea. Doar a zis dl președinte. Eu știu că pe 23, dl Gentea își anunță candidatura la Primăria Pitești.

Ducele de Albota despre presă: Îmi place mult de voi că existați. Dacă nu ați fi fost voi, ce subțire ar fi fost betonul și asfaltul prin comună!

Ion Dumitru: Mie mi se pare trafic de influență când mai văd prin presă că nu știu care ia de mână zece primari și le dă nu știu ce fonduri pe la nu știu ce minister.

Ion Dumitru: Argeșul nu a fost în stare să își plătească cotizația la Asociația Comunelor din România și am pierdut postul de vicepreședinte. M-a bătut pe Regiunea Sud Muntenia un contracandidat din Prahova. Criteriul principal a fost numărul de comune cotizante. Domnule, dacă te consideri primari, 1000 de lei, cât e cotizația, îi dai și din buzunar. 30 de primari nu și-au plătit cotizația. Primarul din Moșoaia, prietenul meu, a plecat în Singapore pe banii Asociației. A dat 140 de milioane. Eu i-am zis, cu banii ăștia te duci trei săptămâni în Maldive, nu trei zile în Singapore. Am mai fost și noi în Mexic și nu aveam traducere. Aplaudam și noi când aplaudau ceilalți din sală.

Ion Dumitru: Mie îmi plăceau alegerile din două tururi. Mai selectam din ăștia care se cred zei. Și eu dacă dispăream, dispăream pentru că am greșit. Sunt unii care nu mai vor să asculte de nimeni. Știu ei pe toate.

Comments

Comments are closed.