Live video! Începe Festivalul – Concurs Național de Folclor ”Mioveni”! Vedetele din juriu dau note celor 300 de dansatori. Prezintă Iuliana Tudor

aug. 12, 2021

Astăzi debutează Festivalul – Concurs Național de Folclor ”Mioveni”!
Aproximativ 300 de dansatori din țară vor evolua în cadrul celei de-a II-a ediții a Festivalului – Concurs Național de Folclor ”Mioveni”, care va debuta joi, 12 august, de la ora 19.00, pe platoul din Centrul Civic Mioveni.
Manifestarea cultural-artistică este organizată de Centrul Cultural Mioveni, Primăria Orașului și Consiliul Local Mioveni.


În urma selecției, la competiție vor evolua 8 ansambluri, respectiv Ansamblul Folcloric “DOR TRANSILVAN”, din județul Cluj, Ansamblul Folcloric “MARAMUREȘUL”, din județul Maramureș, Ansamblul de Cântece și Dansuri “ARMENIȘANA”, din județul Caraș-Severin, Ansamblul de Dansuri Populare Românești “RAPSOZII SIRETULUI”, din județul Iași, Ansamblul Folcloric “FLORILE MUREȘULUI”, din județul Arad, Ansamblul “CODRULEȚUL”, din județul Botoșani, Ansamblul “CRIȘANA”, din județul Bihor și Ansamblul Folcloric “MACII BĂRĂGANULUI”, din județul Călărași. Celor 8 ansambluri din concurs li se vor alătura, din postura de invitați speciali, Ansamblul Folcloric ”Mugurelul” – Cluj Napoca, câștigătorul ediției din 2019 și Ansamblul Folcloric ”Plai de Dor” al Centrul Cultural Mioveni, gazdele festivalului.
Pe parcursul a două zile de concurs, cele opt ansambluri vor fi jurizate de 5 specialişti în domeniu, precum prof. dr. etnomuzicolog Elise Stan, realizator și producător de emisiuni folclorice, Ileana Vieru, realizator de emisiuni folclorice la Radio România, Doina Virginia Işfănoni, istoric şi teoretician de artă, Cătălin Oancea, dansator și maestru coregraf și Paul Remeș coregraf. Evenimentul va fi prezentat de celebra realizatoare și prezentatoare de emisiuni folclorice, Iuliana Tudor de la TVR.

Comments

Comments are closed.