Live video! Prima Conferință de presă a lui Ion Georgescu după alegerea pentru un nou mandat de primar

oct. 1, 2020

Ion Georgescu susține prima conferință de presă după alegerea pentru un nou mandat de primar.
Unul din cele mai importate proiecte ale acestei perioade este cel de Consolidare a capacității sistemului medicale de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19.

Având în vedere că spitalul de la Mioveni a fost spital suport covid în Argeș, proiectul vizează întregul județ, dar este destinat spitalului de la Mioveni. Valorea totală este de aproape 20 de milioane de lei, din care echipamentele medicale înseamnă 15,7 milioane lei, iar consumabilele medicale restul. Orașul Mioveni are contribuție zero, întreaga finanțare fiind pe fonduri europene. Implementarea proiectului este începând cu 1 octombrie până în aprilie 2021.
Un alt subiect este acela al Sărbătorii recoltei pe Valea Argeșelului, unde vizitatorii pot procura alimente și produse agricole și meșteșugărești direct de la producători. Deschiderea evenimentului va avea loc, cel mai probabil mâine, având în vedere condițiile meteo.

Și în prezent, noi avem 70% din activitate pentru zona de COVID și restul activitate curentă.

585 de argeșeni au plecat sănătoși acasă după ce au fost tratați împotriva COVID-19. La anul vom avea implementat pe surse proprii de finanțare monitorizarea tuturor pacienților, cel puțin pe partea de nașteri. Aparținătorii vor vedea pe telefon toate funcțiile vitale și copiii. Sunt sigur că din 2021 programul va fi funcțional.

Primarul Ion Georgescu a precizat că toate școlile vor fi dotate cu tablete tot pe baza unui proiect pe fonduri.
Corpul B al grădiniței Campionii este gata! Luna aceasta, 100 de copii în plus vor beneficia de facilitățile noii clădiri. Le transmit tuturor celor care m-au criticat că acum un an de zile că ne-am gândit, împreună cu cei din Primărie și Consiliul Local, că am făcut foarte bine, având în vedere efectele pandemiei.

Sărbătoarea recoltei: sperăm ca mâine și în weekend, vizitatorii să aibă acces la produsele de toamnă. Va fi organizat în centrul orașului, dar cu respectarea distanțării sociale. Sunt prezenți producători din sudul județului.

Comments

Comments are closed.