Live Video! Stadiul investițiilor și scandal pe banii angajaților din Primăria Pitești. Robert Glință, Cetățean de Onoare al Piteștiului

iun. 30, 2021

Primarul Cristian Gentea a prezentat stadiul investițiilor din Pitești. Viceprimarul Gelu Tofan este în concediu, având alegeri la partid duminică.
Cristian Gentea a menționat că a propus decernarea titlului de Cetățean de Onoare campionului în natație Robert Glință, proiectul urmând să fie adoptat în ședința de astăzi a Consiliului Local care va începe la ora 15.

170 de locuri de parcare în interior, pentru restul până la 210, vom face peste 90 de locuri de parcare în zona scuarului. Inițiat era vorba despre o parcare pe stânga străzii Basarabiei, dar este foarte complicată această soluție. Mai bine lărgim zona pentru a introduce un traseu de transport public local. Probabil că în zona Pieței Prundu vom face o parcare subterană cu spațiu verde deasupra, mai ales că acea piață este apropiată de noua Sală Polivalentă.

Un întreg scandal a izbucnit pe nivelul salariilor din Primăria Pitești. „Primarul Cristian Gentea a menționat că anul acesta salariile sunt majorate cu 5%. Vor mai fi unele corecții, a explicat primarul, care a subliniat că a făcut o comparație cu alte primării de municipii similare din țară. La taxe și impozite, salariile sunt mai mici cu 1000 de lei net față de cele de la primăria Moșoaia. Este necesară o anumită creștere, însă cer și eu mai multă implicare.

Sunt 6 directori la care salariile cresc cu 15%. 12 secții de servicii vor avea și ei salarii majorate. Primarul a cerut însă mai multă implicare. De când am venit în Primărie observ o lipsă de responsabilitate.
Am observat o nemulțumire prin anumite zone. Pe site-ul Primăriei este dat salariul pe gradații, or acele comentarii nu au ținut cont de gradații. Nu cred că este o explozie a salariilor în primărie.” , a spus primarul Piteștiului.

Sunt unii consilieri locali care spun că am dat la FC Argeș anul trecut 6 milioane de lei. Conform deciziilor, jocul în nocturnă costă un anumit tarif. Am decis să se facă o reducere a tarifelor când joacă echipa noastră.

De asemenea, primarul a explicat stadiul principalelor investiții: Piața Primăriei a fost recepționată pe 15 iunie, după ce a fost primit și avizul de la Culte și au fost refăcute toate deficiențele. Mai mult străzi sunt în reabilitare. Vor începe lucrările și la alte străzi. Toate străzile vor fi prioritare, iar cele care urmează să intre în lucru sunt străzi de pământ.

La bazinul olimpic au fost stabilite lucrările suplimentare care vor fi realizate din bugetul local. Este vorba de 3,4 milioane de lei, care includ amenajarea părții de intrare, partea de ventilație și tavanul. La sala polivalentă, primarul a avut o întâlnire cu constructorul și cel care a câștigat licitația pentru branșamentul electric. Primarul a transmis că în noiembrie, constructorii au anunțat că va fi gata lucrarea.

Cristian Gentea: „Sunt trei obiective cu probleme cu constructorii: avem o stradă care trebuie decopertată și reasfaltată. Lucrarea, peste 800 de mii de lei. Pe 31 iulie lucrarea trebuie să fie gata. La cupola pasajului de la Sfânta Vineri, au fost multe nemulțumiri. Acolo lucrează o firmă care a mai avut lucrări cu primăria Pitești. Am discutat în numeroase rânduri cu constructorul, din păcate nu sunt serioși. Acolo lucrau trei inși, ca să zică cineva că se lucrează. Partea de etanșare încă nu este finalizată. Mi s-a promis că până luni are materialele gata și se va încadra în timp, dar eu sunt total nemulțumit.

Una din cele mai mari țepe luată de primărie a fost investiția cu containerele îngropate. Iar mașina nu are nicio treabă cu partea mecanizată. Mașina se strică mereu. Și această firmă va primi, la fel ca celelalte două, certificate negative din partea noastră și nu vom mai lucra cu ele”.

Lucrețiu Tudor, administratorul orașului: investițiile la obiectivele de învățământ sunt prioritate. Avem în derulare reabilitarea termică a grupului școlar Viitorul Pitești. Termen de finalizare este luna august. Lucrările sunt avansate și cred că la finalul lunii august va fi gata. Începem investiții la mai multe săli de sport.

Pentru 5 unități: Alexandru Odobescu, IC Brătianu, două grăniție cu program prelungit și școala gimnazială Tudor Vladimirescu sunt cu lucrări pentru securitatea la investiții.

Pe POR valoarea totală a investițiilor este de aproximativ 37 de milioane de lei. Sunt 6 unități de învățământ, cea mai importantă este la Armand Călinescu, dar și reabilitarea tehnică la grădinițele Castelul Fermecat, la Căsuța Poveștilor, la Doi Pași și pe PNDL finanțarea pentru lucrările la Zinca Golescu. 

Scumpirile de materiale sperăm să nu ne întârzie lucrările iar constructorii care au deja contractele semnate să nu fie dați înapoi din cauza acestora.

Comments

Comments are closed.