Mai mulți copii din Argeș au făcut COVID într-o tabără din Alba

aug. 20, 2021

13 copii din Argeș, București și Suceava s-au îmbolnăvit de COVID19 într-o tabără din Alba. Și un supraveghetor a fost contaminat. DSP Alba a amendat cu 10.000 de lei firma care organiza taberele pentru copii în localitatea Ighiu. În urma anchetelor epidemiologice a fost stabilit, conform declaraţiilor persoanelor pozitive şi a supraveghetorilor, că la intrarea în tabără cei 13 prezentau simptomatologie specifică sau erau contacţi direcţi ai celor care prezentau simptomatologie până la momentul intrării în tabără.
Cele 13 cazuri pozitive au fost testate dupa plecarea din tabără, în judeţele de domiciliu. Umare a unui control efectuat de către inspectorii DSP Alba, societata comercială care are ca obiect de activitate organizarea de tabere pentru copii, a fost aplicată o sancţiune contravenţionala in cuantum de 10.000 de lei pentru neexecutarea operaţiunilor de curăţenie şi/sau dezinfecţie a utilajelor, ustensilelor, suprafeţelor de lucru în condiţiile stabilite de normele igienico-sanitare în vigoare.
În ceea ce priveşte condiţiile de cazare s-a constatat neigienizarea corespunzătoare a camerelor şi a grupurilor sanitare. De asemenea, nu s-a putut face dovada efectuării analizelor/examenelor medicale periodice pentru personal, lipsa produselor biocide necesare dezinfecţiei. Inspectorii DSP Alba au stabilit, ca urmare a controlului efectuat vineri 19 august, ca termen de remediere al deficientelor data de 21 august 2021, in caz contrar impunându-se suspendarea activităţii unităţii”, a transmis vineri DSP Alba și citat de Adevărul.

Comments

Comments are closed.