Mâine vor începe lucrările la fundația Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalul Județean!

feb. 22, 2023

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a mers astăzi pe șantierul de la Spitalul Județean de Urgență Pitești. După o discuție purtată cu managementul Spitalului și antreprenorii lucrărilor, a urmat inspecția pe teren. Utilajele care vor începe lucrările la extinderea Ambulatoriului de Specialitate au fost aduse, iar de mâine acestea vor începe săpăturile fundației. Ambulatoriul Integrat de la Spitalul Județean de Urgență Pitești va fi extins, modernizat și dotat cu aparatură de ultimă generație.

Extinderea Ambulatoriului va fi finalizată în același timp cu o altă investiție importantă, și anume extinderea Unității de Primiri Urgențe. Aici, lucrările la structura de rezistență (partea cea mai dificilă a proiectului) sunt aproape finalizate.

Ambele proiecte sunt finanțate pe fonduri europene accesate de Consiliul Județean Argeș în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

O evoluție pozitivă se înregistrează și la construcția noului corp P+4, investiție realizată din bugetul Consiliului Județean Argeș. Lucrările la etajul 2 sunt avansate. De asemenea, în sălile de operații a fost adusă deja o parte din aparatura medicală. La parter va fi amenajată secția Chirurgie plastică și Arși, la etajul 1 secția de Chirurgie vasculară, la etajul 2 Blocul operator (cu Săli de operație chirurgie plastică, electrofiziologie și chirurgie cardio-vasculară), iar la etajele 3 și 4 secția Cardiologie.

Anul acesta, toate aceste lucrări trebuie finalizate, conform graficului. De la anul, se preconizează și începerea reabilitării vechii clădiri a spitalului și dotarea cu aparatură de ultimă generație, investiție finanțată prin fonduri PNDL II.

„De mâine vor începe săpăturile pentru fundația Ambulatoriului de specialitate. Va fi o clădire cu două etaje, cu 12 cabinete medicale. La sfârșitul anului, Ambulatoriul va fi funcțional și va fi dat spre exploatare Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Noua clădire P + 4 trebuie să fie finalizată la jumătatea anului. Am văzut și lucrările la extinderea Urgenței, care vor fi gata simultan cu Ambulatoriul. Vom avea, așadar, trei clădiri noi în cadrul Spitalului Județean. Valoarea acestor trei proiecte este de 108 milioane de lei – și sperăm să nu mai crească. De la anul sperăm să începem și consolidarea vechiului corp, investiție care este estimată la 212 milioane lei.

Acestea sunt investițiile pe care CJ Argeș le are în acest moment la Spitalul Județean de Urgență Pitești, fără îndoială cele mai importante din zona medicală din județ de la construirea spitalului existent”, a precizat Marius Nicolaescu. Tot pentru Spitalul Județean se așteaptă și semnarea contractului pentru Laboratorul de radioterapie, investiție aprobată de ministerul Sănătății și finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Comments

Comments are closed.