Mânzână: Pentru că adevărul trebuie știut: După 2005, Guvernul PNL a promis că are în plan construirea unor spitale regionale, inclusiv la Pitești, dar nu au făcut nimic! În schimb, PNL a tăiat bugetul Sănătății pentru acest an

apr. 9, 2020

Președintele PSD Argeș Ion Mânzână susține că liberalii au blocat construcția unor spitale regionale cu care și-au făcut campanie în mai multe rânduri. Inclusiv la Pitești, susține liderul social-democrat argeșean a fost abandonată ideea construirii unui astfel de spital regional, deși la solicitarea guvernului, consiliul local chiar a aprobat punerea la dispoziție a unui teren pentru construirea spitalului promis. Ion Mânzână a arătat că, în timp ce în timpul guvernării PSD au fost făcuși pași pentru construirea acestor spitale regionale, iar la Mioveni a fost construit cel mai modern spital al unei administrații locale, Guvernul Orban a tăiat 23% din bugetul Sănătății pentru acest an, în care practic Sănătatea avea nevoie de cei mai mulți bani pentru a lupta cu COVID-19.
„După 2005, Guvernul PNL a anunțat că are în plan construirea unor spitale regionale, inclusiv la Pitești

În consecință, ca urmare a demersurilor Ministerului Sănătății, Consiliul Local al municipiului Pitești, în care PSD avea majoritatea, a aprobat un proiect de hotărâre prin care, prin 2008, punea la dispoziția Guvernului un teren în zona Căii Depozitelor pentru construirea spitalului regional promis. Au urmat mai multe adrese înaintate către Guvern, dar degeaba.

Ulterior, Guvernul PDL (partid care acum face parte din PNL) nu doar că a stopat proiectele privind spitalele regionale, dar a și închis 67 de spitale din țară, iar medicii erau sfătuiți, în batjocură, să plece din țară.

Apoi, Guvernele PSD, pe lângă faptul că au majorat veniturile personalului medical pentru a stopa migrația acestuia peste hotare, au început procedurile pentru proiectarea spitalelor regionale, dar procedurile sunt de durată.

Pași s-au făcut, însă, dovadă că noul Guvern PNL a putut lansa recent procedurile de achiziție publică pentru un astfel de spital.

Preocupată de sănătatea oamenilor, între timp, cu fonduri locale și guvernamentale administrația PSD din Mioveni a reușit să construiască cel mai modern spital din țară, dat în folosință anul trecut.

Iar Consiliul Județean are în derulare proiecte de modernizare, dotare și extindere pentru Spitalele Județean și de Pediatrie.

Pe de altă parte, însă, Guvernul Orban, a tăiat 23% din bugetul Sănătății pentru anul în curs.

Cum politica de guvernare a PNL a fost clar exprimată de către ministrul Finanțelor, Florin Cîțu – “Educația și Sănătatea nu sunt priorități pentru PNL” – este de-a dreptul hilar să auzi voci din rândurile acestui partid care acuză PSD că nu ar fi făcut nimic pentru Sănătate.

Ori, faptele vorbesc de la sine!”, a arătat Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș.

Comments

Comments are closed.