Marcel Ciolacu: PSD va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

sept. 9, 2021

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că parlamentarii partidului pe care îl conduce vor vota moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu, depusă de USR PLUS și UDRM. Astăzi, la ora 16, va fi citită moțiunea de cenzură, însă social-democrații au spus că votul pe moțiune trebuie dat după răspunsul CCR.

Liderul PSD a subliniat că Ludovic Orban și Anca Dragu, președinții celor două camere, ar fi trebuit să convoace plenul pentru citirea moțiunii de cenzură, pentru că nu este nevoie de cvorum nici în plen, nici în Birourile Permanente ale Parlamentului. El a precizat însă că i se pare normal, din moment ce există o contestație depusă la Curtea Constituțională a României, să se aștepte răspunsul CCR înainte de votarea moțiunii de cenzură.
„Practic, avem de-a face cu un conflict între Guvern și Parlament, deci practic între partidele de la putere, pentru că Guvernul este condus de Florin Cîți de la PNL, iar Parlamentul de Ludovic Orban de la PNL și Anca Dragu de la USR. PSD nu are treabă cu acest război, doar respectăm legea și Constituția. Dacă vorbim de respectarea statului de drept, trebuie să îl respectăm indiferent dacă ne convine sau nu. Eu nu am comentat niciodată vreo decizie a CCR sau a vreunui magistrat. Pe de altă parte, vă dau asigurări că PSD nu și-a schimbat poziția: va vota orice moțiune de cenzură împotriva guvernului de dreapta, pentru că acest guvern nu a ținut cont niciodată de problemele reale ale românilor, care sunt pur și simplu sufocați de creșterile de prețuri și de salariile mici”, a subliniat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Comments

Comments are closed.