Măsuri drastice în România din cauza coronavirus. Un autocar cu elevi se întoarce din Italia, unde numărul decedaților a ajuns la trei!

feb. 23, 2020

S-a înregistrat al treilea deces de coronavirus în Italia. Asta în timp ce numărul persoanelor infectate cu coronavirus crește de o oră la alta. Autoritățile din România sunt în stare de alertă pentru că virusul mortal se apropie tot mai mult de țara noastră, după ce mai multe cazuri au apărut în Italia, țara cu cea mai mare comunitate de români din diaspora. Chiar acum un autocar cu elevi se întoarce din Italia.

Un autocar cu elevi și profesori însoțitori de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, care revine din Italia, din regiunea Veneto, una din zonele afectate de coronavirus, este dat în consemn la Vama Borș.

Părinţii celor 50 de copii au luat legătura cu consulatul din Italia, iar consulatul a contactat, la rândul său, Ministerul de Externe.

Prefectura a convocat un comitet pentru situații de urgență pentru ca atât copii, cât și însoțitorii lor, să fie cazați în spații pentru carantină, după cum prevăd procedurile în acest caz.

În Italia străzile sunt pustii, iar adunările publice sunt interzise.

Comments

Comments are closed.