Masuri impotriva gripei in Arges. Ce se intampla cu artistii de la ansamblul Plai de dor din Mioveni, veniti din China, impotriva coronavirusului

ian. 28, 2020

Grupul de la Mioveni, monitorizat 14 zile. Scolile ii vor invoi pe elevii care sunt tinuti acasa sub monitorizare, fara sa prezinte adeverinte medicale.
Complicatii va fi in cazul celor patru adulti care sunt angajati ai Primariei Mioveni, care nu vor putea obtine scutiri de la medici. Pana pe 2 ar fi liberi, apoi in cel mai rau caz vor intra in concediu de odihna.
Monitorizarea persoanelor suspecte se face telefonic. Daca acestia raporteaza simptome evocatoare de boala respiratorie acuta, conform recomandarii Ministerului Sanatatii, ei vor fi preluati de ambulanta si vor fi dusi pentru evaluare la Institutul Matei Bals.
Pasagerii au fost deja triati in aeroport. Un alt triaj nu ar fi necesar, sustin reprezentantii DSP Arges, care spun ca mai important este ca persoanele sa fie izolate la domiciliu si sa fie evaluati doar daca apar simptome.
Izolarea presupune sa nu fie impuse restrictii de miscare populatiei, ci sa fie marita eficacitatea supravegherii starii de sanatate. Monitorizarea starii de sanatate se va extinde si la membrii familiei, cu care artistii si insotitorii vor intra in contact.

Comments

Comments are closed.