Măsuri istorice din cauza coronavirus: Italia în întregime în zona roșie! Israelul bagă în carantină pe oricine intră în țară!

mart. 9, 2020

Extinderea coronavirusului (COVID-19) a determinat autoritățile din unele state să ia măsuri fără precedent pentru a proteja populația. Astfel, premierul italian Giuseppe Conte a declarat cu puțin timp în urmă că ”nu mai este timp”, astfel că a fost declarată carantină totală în Italia. Practic toată țara este în zona roșie. În același timp, autorităţile israeliene au dispus, luni, plasarea în carantină timp de 14 zile a tuturor persoanelor care ajung în Israel sau repatrierea străinilor care nu au spaţiu de carantină pe teritoriul israelian.

Italienii, rugați să stea în casă. Măsuri extrem de dure

Toată Italia devine zonă protejată, a anunțat premierul țării, Giuseppe Conte. Deplasările vor fi restrânse și vor fi adoptate în întreaga țară măsurile luate de duminică în Lombardia și alte 14 provincii care reprezentau până acum „zona roșie”.

Deplasările vor fi interzise, cu excepția unor „motive de muncă importante” sau „probleme grave familiale sau sanitare”, a anunțat Conte, într-o conferință. În plus, vor fi interzise nunți, botezuri și orice alte ceremonii. 

Această decizie vine și după fuga necontrolată a oamenilor din zonele afectate de noul coronavirus. 

În ultimele 24 de ore, au murit 97 de persoane în Italia, din cauza noului coronavirus. Bilanțul negru al deceselor din Italia se ridică la 463. 

Israel: În loc de pâine și sare, carantină

„După o zi întreagă de discuţii complexe, am luat o decizie: orice persoană care ajunge în Israel din străinătate va intra în carantină timp de 14 zile”, a declarat luni seară premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netayahu, citat de site-ul Ynetnews.com.

Măsura carantinei li se va aplica tuturor persoanelor care sosesc în puncte vamale israeliene. Cetăţenii străini care vor să intre în Israel vor fi întrebaţi dacă au spaţiu pentru a sta în carantină 14 zile. În cazul în care nu pot demonstra că au la dispoziţie spaţii de carantină în Israel, străinii vor fi repatriaţi, a comunicat Ministerul israelian al Sănătăţii, conform cotidianului Times of Israel.

Comments

Comments are closed.