Măsuri propuse de PSD care poate revitaliza industria auto

iun. 4, 2020

România se îndreaptă vertiginos către un număr 500.000 de oameni rămași definitiv fără loc de muncă, iar alți 600.000 de salariați sunt în șomaj tehnic. Printre aceștia din urmă se numără și circa 1.000 de angajați de la Uzina Dacia din Mioveni.

Dacă guvernarea Iohannis-Orban s-ar fi inspirat măcar din măsurile propuse în progamul PSD ”Repornim România”, industria auto din țară ar fi primit o necesară gură de oxigen, ar fi avut vânzare, ar fi produs, iar salariații n-ar mai fi fost trimiși în șomaj tehnic.

PSD a propus două măsuri esențiale ale căror beneficii consistente s-au probat de mulți ani:

1. dublarea bugetului Programului Rabla Clasic de la 405 milioane de lei la 910 milioane de lei, NUMAI pentru autovehicule achizitionate de la producatorii autohtoni – adică de la Dacia și Ford
2.creșterea la 140 de milioane de lei a bugetului programului Rabla Plus cu destinație precisă, NUMAI pentru achiziție de autovehicule de către instituțiile publice, de la producătorii auto autohtoni.

Alarmant este faptul că, în lipsa oricărui program guvernamental de relansare economică, și mai mulți oameni vor avea probleme cu locurile de muncă!

Biroul de presă PSD Argeș

Comments

Comments are closed.