Medicul Viorel Enache: La Colectiv și Piatra Neamț, Voiculescu invoca responsabilitatea politică și cerea demisii. Unde este acum responsabilitatea lui?

apr. 14, 2021

Medicul urgentist de la Spitalul de Pediatrie Pitești, Viorel Enache, cel care este și președintele comisiei de sănătate din Consiliul Județean Argeș cere demisia ministrului Sănătății Vlad Voiculescu atât pentru incompetența cu care conduce ministerul, dar și pentru tragediile care se repetă constant în spitalele din România, tragedii care, în ciuda stării precare a unora dintre spitale, puteau fi evitate prin măsuri eficiente de natură tehnică dar și prin rezolvarea resursei umane sanitare, consideră Viorel Enache.

Atunci când era în Opoziție și aveau loc #tragedii, precum ceea de la Colectiv sau de la Piatra Neamț, „SINISTRUL SĂNĂTĂȚII” Vlad Voiculescu invoca sus și tare principiul responsabilității politice și cerea cu vehemență demisia miniștrilor Sănătății:
„Acum, Voiculescu se agață fără rușine cu ghearele de scaunul de ministru, deși în mandatul să au avut loc cele mai multe tragedii umane: pacienți arși de vii sau sufocați din lipsă de oxigen, bolnavi în stare gravă evacuați în miez de noapte, morți îngropați dezbrăcați în saci de plastic.
Asta e „reforma” pe care o face USR+. Principiile sunt bune doar pentru alții, niciodată pentru miniștri lor!
Indiferent a cui este culpa penală pentru moartea celor trei pacienți de la Victor Babeș, trebuie să existe și o răspundere politică din partea celor care au păstorit acest sistem. Iar răspunderea politică cea mai mare trebuie să o suporte cel care conduce sistemul, adică ministrul Sănătății.
Acesta e principiul pe care cei de la USR+ îl cereau cu vehemență atunci când erau în opoziție și aveau loc tragedii care șocau întreaga opinie publică (de exemplu, demisia cerută de Voiculescu după tragedia de la Colectiv).
Culmea ironiei e că după incendiul de la Piatra Neamț, Voiculescu îi reproșa lui Nelu Tătaru exact ceea ce i se poate imputa lui acum în tragedia de la Victor Babeș: „Ministerul Sănătății ar trebui să se asigure că instalațiile de oxigen din spitale sunt verificate iar procedurile sunt clare și complete. Asta ar trebui făcut urgent.”
Controlul pe care l-a anunțat Vlad Voiculescu imediat după tragedia de la Victor Babeș este exact tipul de măsură pe care îl critica insistent când era în opoziție: „periodic avem o nenorocire, de fiecare dată se constată că a lipsit un aviz, o hârtie, de fiecare dată se pornește o anchetă, de fiecare dată o bulă relativ agitată pe Facebook spune că trebuie să învățam ceva din asta și să nu lăsăm să treacă pe lângă noi și că politicienii trebuie să devină mai responsabili, câteva declarații politice, câteva zile mai târziu parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.”.
Și chiar așa s-a întâmplat după o altă tragedie, cea de la Institutul Matei Balș, când ministrul a mai făcut o anchetă, a povestit pe Facebook că trebuie să învățăm ceva din asta, dar nici până acum nu a prezentat un raport al acelei analize sau anchete – e ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.
Demisia ar fi gestul de onoare adecvat. Dar oare există onoare în acest Guvern care îl ține în brațe pe Voiculescu?”

Comments

Comments are closed.