Mii de oameni în costume populare și spectacole la absolut la Mioveni

mai 8, 2022

Costumul popular este unul din elementele care asigură trasabilitatea în timp a unei naţiuni, ia românească reprezentând o poartă către spiritul tradițional al poporului nostru, liantul istoric dintre prezent și strămoși, valori pe care astăzi le-am promovat în cadrul unui amplu eveniment.

Ziua Națională a Portului Popular, sărbătorită la Mioveni, a reprezentat un spectacol de culoare, frumos și artă autentică populară, la care au participat aproximativ 5000 de persoane, majoritatea copii și tineri. Peste 70 de ansambluri populare păstrătoare ale portului tradițional, din tot atâtea localități ale Argeșului, alături de oaspeți din Brașov, Brăila, Bistrița, Cluj, Gorj, Maramureș, Mureș și-au etalat cu mândrie moștenirea culturală, păstrată în lada de zestre a valorilor naționale.Parada portului popular, prin amploare și inedit, a reprezentat omagiul adus de comunitatea noastră tuturor iubitorilor și păstrătorilor de straie tradiționale. Vom continua să promovăm și să purtăm cu dragoste și mândrie costumul popular românesc, în spiritul valorilor tradiționale în care am fost crescuți de bunicii și părinții noștri.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural Mioveni în parteneriat cu Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, alături de Primăria orașului Mioveni.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online