Miile de români blocați la granița dintre Ungaria și Austria, transferați în această seară

mart. 17, 2020

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat, marți, că în cursul serii se va face transferul miilor de români blocați la granița dintre Ungaria și Austria. Peste 3500 de români se află în această situație. Oficialul spune că la ora transmiterii acestei știri, ministerele de interne ale celor două țări stabilesc detaliile transferului.

„Ungaria va sprijini ca măsură de excepție, dar aplicată o singură dată repatrierea acestor cetățeni români care se află în prezent la punctul de trecere dintre granița Austriei cu Ungaria pentru a ajunge pe teritoriul României printr-o trecere neîntreruptă până la frontiera cu România unde vor fi preluați de autoritățile române.

n acest moment, ministerele de interne ale celor două țări se află în legătură și stabilesc detaliile cu privire la acest tranzit și mai ales la ora la care ar urma să se aplice această măsură”, a declarat Bogdan Aurescu la Digi 24.

„Din informațiile preliminare, ar fi vorba de ora 8 sau 9 în această seară. Eu am semnalat că mi se pare o oră târzie pentru situația acestor cetățeni care se află acolo de la ora miezul nopții. Sperăm să se realizeze cât mai repede”, a mai spus șeful diplomației române.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online