Ministrul demis al Sănătăți Vlad Voiculescu, afirmații cu iz penal: Numărul morților de covid este în realitate mai mare!

apr. 16, 2021

Vlad Voiculescu a declarat, vineri, în prima ieșire publică după demiterea sa, că există diferențe fundamentale între decesele reale și cele raportate. Practic, Vlad Voiculescu susține, cu subiect și predicat, că guvernarea PNL ar fi făcut publicut un număr mai mic de persoane decedate de COVID decât au fost în realitate în perioada de dinaninte de alegeri. Dacă lucrurile ar sta astfel, atunci, faptele sunt de natură penală.
„Îl rog pe domnul ministru interimar să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale anul trecut, cu privire la raportarea deceselor din spitalele COVID-19. Nu aș vrea să arunc numere pentru că nu am reușit să documentăm acest lucru, dar investigația noastră ne arată că există diferențe fundamentale între numerele reale și cele raportate”, a spus Vlad Voiculescu.

Rugat să dea detalii despre diferențele la raportare, Voiculescu a răspuns: „vă spun că există o diferență, există indicii, între decesele raportate pe o anumită platformă și în datele pe care le primea raportate Ministerul Sănătății”.
Fostul ministru a precizat că ar fi vorba despre mai puține decese: „vorbim despre o statistică și o metodologie care trebuie schimbată (…) Am crezut că premierul numit de o coaliție în care s-au stabilit reguli clare nu va folosit forța pe care i-am dat-o pentru rațiuni care țin mai degrabă de cariera sa politică, așa cum chiar dumnealui s-a exprimat. Cred că România are nevoie de politicieni care să acționeze în interesul oamenilor și care să facă asta în fiecare zi, cu fiecare gest, cu fiecare vorbă”, a spus Vlad Voiculescu.

Comments

Comments are closed.