Ministrul Oros, față în față cu moțiunea PSD. Bucura Oprescu: este cel mai mare dăunător al Agriculturii din România

mart. 29, 2021

Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii Adrian Oros depusă de PSD și intitulată Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător – ministrul Adrian Nechita Oros” poate pune capăt situației de criză accentuată, generată de incapacitatea guvernului Cîțu și a actualului ministru de a elabora politici publice protective și stimulative pentru sectorul agricol şi al industriei alimentare.

„Ministrul Oros trebuie să plece urgent din funcție pentru că, după 17 luni de guvernare de dreapta, agricultura traversează cea mai neagră perioadă, nu din cauza pandemiei sau a secetei, ci din cauza incompetenței şi amatorismului de care ministrul PNL a dat dovadă.Proasta guvernare a PNL și a ministrului Oros a adus două recorduri negative: cea mai pronunțată reducere de producție dintre activitățile economice în 2020, minus 16,2% la valoarea adăugată creată, şi cea mai mare creștere de preţuri – plus 10,5%. Oros și guvernele Orban și Cîțu nu au acordat despăgubirile pentru culturile calamitate, au înjumătățit plafoanele pentru ajutoarele tranzitorii acordate de APIA, nu au achitat fermierilor acciza la motorină pentru trimestrele 3 si 4 din 2020 și au blocat programele pentru zootehnie, pentru piscicultură, pentru susținerea produselor tradiționale și pentru irigații. Tot ce au făcut ministrul Oros și guvernele Orban și Cîțu a fost să le închidă țăranilor târgurile, să le închidă piețele şi să-i trimită să-și vândă produse pe trotuare în plină iarnă!”, susțin social-democrații.

Deputatul Simona Bucura Oprescu l-a catalogat pe Adrian Oros drept cel mai mare dăunător al agriculturii românești, arătând că sub ministeriatul său fermierii nu și-au primit subvențiile la timp, nu le-au fost plătite despăgubiri și că vrea să legifereze din nou vânzarea terenurilor românești către străini.

„Iată că, după 17 luni de guvernare de dreapta, agricultura românească traversează cea mai neagră perioadă, iar acest lucru nu a fost cauzat numai de pandemie sau secetă, ci mai ales de incompetența și amatorismul ministrului Oros!Țara are nevoie de hrană, iar fermierii au nevoie de susținere în momente de criză!
Fermierii au ajuns să ceară în stradă, disperați, despăgubirile de secetă promise și neacordate, cer întregirea plafoanelor la ANT, înjumătățite anul acesta, cer plata accizei la motorină aferentă anului 2020 trimestrele III și IV, cer programe de sprijin pentru zootehnie, piscicultură, produse tradiționale și multe alte obligații legale care nu au fost respectate!
Și mai mult, Oros este primul ministru al Agriculturii care a votat ÎMPOTRIVA amendamentului de alocare a fondurilor necesare pentru plata despăgubirilor, deci împotriva fermierilor! În plus, ministrul Agriculturii vrea să legifereze, din nou, vânzarea bucată cu bucată a terenului rămas în proprietatea românilor, prin propunerea legislativă de modificarea și completare a Legii nr.17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole. Le-a închis țăranilor târgurile, a închis piețele și i-a trimis pe oameni să-și vândă amarul de produse pe trotuare în plină iarnă!
Acum îi interzice bietului țăran român să-și crească și să-și vândă animalele din gospodărie pentru a putea trăi! Prin tot ceea ce a făcut, Oros a demonstrat că este cel mai mare DĂUNĂTOR al agriculturii românești! Și pentru asta este obligatoriu să plece urgent din funcția de ministru!”, a arătat deputatul social-democrat argeșean.

Comments

Comments are closed.