Mînzînă: Responsabilitatea pentru ce se întâmplă în sănătate este a întregului guvern, nu doar a USR! Voiculescu trebuie să plece

apr. 13, 2021

Președintele Consiliului Județean Argeș Ion Mînzînă consideră că Vlad Voiculescu trebuie să plece din fruntea ministerului Sănătății din cauza modului total defectuos în care gestionează pandemia. Mînzînă, care este și președinte al PSD Argeș, afirmă că menținerea lui Vlad Voiculescu la conducerea Ministerului Sănătății, face ca responsabilitatea să aparțină întregului guvern PNL-USR-UDRM, nu doar a USR, așa cum a lăsat să se înțeleagă președintele PNL.
Ion Mînzînă cataloghează drept urgență schimbarea lui Voiculescu pentru că, din cauza modului său de acțiune, pe lângă pierderile de vieți provocate de efectele pandemiei sau de alte boli, sunt români care mor în spitale pentru că ministerul nu a luat măsurile care se impuneau. Vă reamintim că tragedia de la Victor Babeș, unde trei pacienți au murit chiar în unitatea mobilă de terapie intensivă care a funcționat timp de mai multe luni la Spitalul Județean Argeș, a urmat altor tragedii petrecute la Piatra Neamț, la Balș ș la Spitalul Foișor.
„În mandatul scurt al lui Vlad Voiculescu de ministru al Sănătății am asistat la scene de groază, nedemne de România secolului XXI: pacienți care ard de vii în spitale, bolnavi abia operați evacuați din spital în miez de noapte, oameni care rămân fără oxigen în unități medicale și pier, suferinzi care nu au acces la servicii de sănătate publică și la tratamente vitale, o campanie de vaccinare ineficientă.
PSD a inițiat o moțiune simplă împotriva acestui ministru de-a dreptul sinistru, dar a fost respinsă de coaliția aflată la putere. Vom mai iniția una, pentru că așa nu se mai poate și sunt semnale că și partenerii de guvernare ai lui Vlad Voiculescu s-au săturat de incompetența acestuia!
PSD denunță încă odată managementul dezastruos al mandatului lui Voiculescu la Sănătate, care a dus România pe un nefast loc 10 al mortalității în lume.
Epidemia #COVID este complet scăpată de sub control, cu spitale în pragul colapsului, cu peste 1 milion de infectați și peste 25.000 de morți.
Indiferent însă de rezultatul moțiunii, responsabilitatea deplină aparține Coaliției PNL-USRPLUS-UDMR, în special premierului Cîțu, dar și președintelui Iohannis. Niciunul nu se poate ascunde.
Sunt și vor continua să fie responsabili pentru fiecare eșec al lui Voiculescu, pentru morții și suferința pe care deciziile sale absurde vor continua să le provoace, dacă nu se vor dezice de el și nu-l vor demite.
Vlad Voiculescu nu este un reformator și-n nici un caz nu este omul potrivit să treacă România prin actuala criză medicală.
Vlad Voiculescu trebuie să plece!”, a concluzionat liderul PSD Argeș.

Comments

Comments are closed.