Moșteanu: USR-PLUS își stabilește candidații la parlamentare în această săptămână

oct. 6, 2020

USR PLUS urmează să îşi stabilească în această săptămână candidaţii pentru alegerile parlamentare, în cadrul unei competiţii interne.

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a afirmat că deciziile privind candidaţii vor fi luate la nivelul conferinţelor judeţene, în baza votului exprimat de către delegaţi.

„Oricine poate să se înscrie şi votează delegaţii din conferinţele judeţene, delegaţii filialelor. Fiecare filială are un număr mai mare sau mai mic de delegaţi – în funcţie de performanţa la alegeri. De exemplu, noi, la Argeş, din 168 de delegaţi în conferinţa judeţeană avem 47 de la Piteşti, 17 de la Câmpulung şi aşa mai departe. Minimum un reprezentant pentru fiecare filială. Avem 52 de filiale”, a precizat deputatul, pentru AGERPRES.

Moşteanu a adăugat că în majoritatea situaţiilor candidaţii USR PLUS sunt stabiliţi la nivelul unor conferinţe judeţene comune, dar că există şi 12 filiale în cadrul cărora USR şi PLUS îşi desemnează separat candidaţii, urmând ca aceştia să ocupe locuri pe listă în baza unui acord prealabil.

„În majoritatea filialelor (este un proces unitar – n.r.). Sunt şi filiale judeţene în care s-a făcut un acord între USR şi PLUS. În 12 filiale s-a făcut acordul, iar acolo procedurile se desfăşoară paralel. Practic, s-a încheiat un acord prin care s-au împărţit locurile la parlamentare. USR îşi alege candidaţii, dar tot pe sistemul acesta cu delegaţi, iar cei de la PLUS îşi aleg candidaţii pe sistemul lor”, a declarat Moşteanu, pentru AGERPRES.

Comments

Comments are closed.