Moțiunea de cenzură a trecut. A ajuns urât de toți! Guvernul Cîțu demis cu un scor record!

oct. 5, 2021

În nici un an de mandat, Florin Cîțu a reușit să ducă țara în mai multe crize – economică, sanitară și politică. A pierdut din credibilitatea populației. A pierdut și partenerii din USR. Nici măcar în PNL nu are susținere totală, deși abia a fost ales președinte al partidului.

Guvernul condus de premierul Florin Cîțu a fost demis în Parlament, în urma moțiunii de cenzură care a fost inițiată de PSD, și care a fost votată cu ajutorul celor de la USR și AUR.

Astfel, potrivit numărătorilor oficiale, au fost înregistrate 281 de voturi ”pentru” demiterea Guvernului Cîțu, zero voturi ”contra” și zero abțineri – în condițiile în care era nevoie de doar 234 de voturi.

Parlamentarii PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale au fost în sală, dar nu au votat.

Este cel mai mare scor din istoria moțiunilor care au fost depuse până acum în Parlament.

PSD și USR cer guvern de tehnocrați care să pregătească eventuale alegeri anticipate. PNL îl va propune tot pe Cîțu premier, dar nu tot partidul. Deja 41 de parlamentari PNL îl susțin pe Ludovic Orban pentru a deveni premier.

USR a menționat că vrea refacerea coaliției, dar fără Cîțu premier, în timp ce Cîțu a anunțat că nu dorește să mai discute nimic cu USR.
UDMR face joc de glezne și vrea tot la putere: fie cu PSD dacă acesta vine cu o coaliție, fie din nou cu PNL.

Așadar, este vraiște totală pe scena politică, iar Iohannis așteaptă să explodeze mămăliga și a anunțat că va convoca la discuții partidele abia săptămâna viitoare, în vederea desemnării unui premier.

Comments

Comments are closed.