Nereguli majore în instituțiile de învățământ din Argeș. Raportul, făcut public de prefectul Radu Perianu

iun. 8, 2022

Concluzii îngrijorătoare rezultate în urma controalelor cerute de prefectul Radu Perianu după incidentele de la o creşă din Piteşti unde un copil a fost maltratat de o angajată. O mulțime de nereguli au fost găsite în școlile din Argeș. Raportul a fost făcut public de prefect la scurt timp după un alt incident grav petrecut într-o școală din Bascov în care un elev și-a înjunghiat cu un briceag un alt coleg.
„Încep cu informații legate de 97 de fapte penale cu incidență în unitățile de învățământ sau în zona adiacentă. Cele mai multe infracțiuni au fost sesizate privind “lovirea sau alte violențe”, 64.
De asemenea, polițiștii au fost sesizați și de 8 infracțiuni privind “purtarea abuzivă” , 8 infracțiuni de furt, 7 apeluri pentru “portul sau folosirea de obiecte periculoase”, 4 de amenințare, 3 privind abuzul în serviciu.
Din păcate, în mediul rural a fost sesizată și o infracțiune privind “agresiunea sexuală”, o alta de distrugere și una privind “ultrajul contra bunelor moravuri”.

Jandarmeria Argeș a constatat 175 de fapte cu caracter contravențional petrecute în școli. 137 pe consumul de tutun, 29 legate de ordinea și liniștea publică și 9 fapte legate de combaterea efectelor pandemiei de COVID 19.
Sancțiunile au fost aplicate pentru 163 de elevi!”, a subliniat prefectul de Argeș.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online