Nicolae Georgescu, deputat PSD de Argeș, interperlare pentru dezastruosul ministru al Energiei

dec. 13, 2022

n contextul de față, în care Austria a votat împotriva accesului României în #Schengen și dat fiind că #OMV, la care statul austriac este cel mai mare acționar, deține participaţii în proiectul offshore de mare adâncime „Neptun Deep”, am formulat o interpelare la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu, în legătură cu urgentarea demersurilor pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Securitatea energetică a României ar trebui să aibă o importanță deosebită pentru actualul guvern. În actualul context, când Federația Rusă a invadat Ucraina și Uniunea Europeană a impus o serie de sancțiuni statului agresor, potențialul zăcământului „Neptun Deep” a crescut și mai mult în importanță. De aceea, i-am solicitat ministrului să nu se mai ascundă și să se implice prin demersuri hotărâte, clare și transparente ca în cel mai scurt timp, rezerverele descoperite să treacă în fază de exploatare.

Turcia, de exemplu, va începe producția înaintea României și ar fi păcat, având deja câțiva ani înaintea Turciei în ceea ce privește descoperirea zăcământului, ca noi să întârziem foarte mult cu exploatarea.

Conform experților în #energie, din acest moment, „au început să curgă termenele, și se intră în a doua fază, de exploatare”. Îl îndemn pe domnul Popescu să pună presiune fără încetare pe conducerea OMV, pe conducerea Romgaz, să înceapă producția de gaze naturale din Marea Neagră cât mai curând pentru ca România să devină un mare producător de gaze naturale. Abia acum vom vedea cine face jocul Rusiei și al Gazprom-ului!

Comments

Comments are closed.