Nicolae Georgescu după ce noul ambasador la Washington și-a pus tabloul lui Iohannis în birou: Ca pe vremea comuniștilor!

aug. 4, 2021

Ambasadorul României în SUA și-a pus în birou un tablou…nu, nu cu soția sau soacra, ci cu președintele Klaus Iohannis, cel care l-a și numit în funcție. Deputatul Nicolae Georgescu susține că această mentalitate și mod de comportament i-a adus aminte de practicile leninst-staliniste din perioada comunistă:
„În vremurile comuniste, în orice birou, în orice școală, în instituții, era obligatoriu ca pe unul din pereți să stea atârnat un tablou cu marele conducător.
O practică leninist-stalinistă ce se mai păstrează și astăzi în Rusia, unde portretul lui Vladimir Putin stă agățat pe toți pereții instituțiilor publice.
Personal, dezaprob această tradiție comunistă și consider mult mai frumos, mai plăcut și inspirat să ai în birou o hartă, un portret cu un personaj istoric important, o fotografie frumoasă, decât un om aflat în activitate, fie el și președinte de țară sau partid. Nu mi-a plăcut nici când unii colegi de partid au făcut asta în trecut. Nu-mi place nici acum. În partid, însă, putem să admitem că membrii pot să facă ce vor, dar în instituțiile statului este permis?
Se pare că da. La PNL așa funcționează lucrurile.
De exemplu, primul lucru pe care probabil l-a făcut proaspătul ambasador numit la Washington, a fost să-și pună portretul lui Klaus Iohannis lângă peretele din biroul principal al instituției. A și postat o fotografie cu această mare realizare. Nu este primul membru sau ex-membru PNL care îi aduce omagii de acest fel președintelui lor preaiubit. Dar oare aceste metehne comuniste cu tabloul actualului sau viitorului președinte pus la loc sacru, de unde veghează supușii ascultători, îl vor ajuta pe noul ambasador al României la Washington să consolideze parteneriatul strategic, să atragă mai multe investiții americane în România și să elimine vizele pentru cetățenii români? Eu nu cred că-l vor ajuta cu nimic! Nu cred că partenerii americani respectă oameni cu asemenea apucături”.

Comments

Comments are closed.