Nicolae Georgescu: Este de datoria celor care guvernează să intervină pentru a sprijini inițiativele antreprenorilor care vor să creeze un lanț de aprovizionare, care să meargă de la producător direct la consumator

oct. 14, 2021

Nicolae Georgescu, deputat PSD de Argeș a preciza că la videoconferința Sud-Est – Tabla Finanțărilor 2021, organizată de o publicație centrală, majoritatea participanților, fie că vorbim de antreprenori sau de cei care îi creditează, s-au plâns de aceeași problemă: atragerea fondurilor europene care să le susţină activitatea este greoaie.
#PNL și #USR au făcut mare caz cu simplificarea accesării de fonduri europene și nu au realizat nimic.
Ba dimpotrivă, Ghinea propunea tot felul de condiții aberante pe la Comisia Europeană ca să îngreuneze și mai mult situația.
Cum agricultura este un domeniu foarte important pentru români, pentru securitatea statului, eu cred că este de datoria celor care guvernează să intervină pentru a sprijini inițiativele antreprenorilor care vor să creeze un lanț de aprovizionare, care să meargă de la producător direct la consumator. În calitate de parlamentar aflat în opoziție, în perioada imediat următoare, voi realiza două demersuri:
1. Voi interpela reprezentanții ministerului Fondurilor Europene în legătură cu simplificarea accesării fondurilor de către #antreprenori, în special pentru cei din Agricultură.
2. Voi sesiza această problemă Reprezentanței Comisiei Europene în România. Nu este normal să ne plângem de deficit comercial, de lipsa locurilor de muncă în mediul rural sau de faptul că fructele și legumele românești nu ajung la raft, dar în același timp să nu le acordăm sprijin producătorilor români.Voi insista pentru #RomaniaImplicata în loc de #RomaniaEsuata.”, a subliniat deputatul de Argeș

Comments

Comments are closed.