Nicolae Georgescu: Ușor, ușor, încep să se prindă și colegii noștri de coaliție de cât de rău a fost întocmit

mai 26, 2022

Ușor, ușor, încep să se prindă și colegii noștri de coaliție de cât de rău a fost întocmit Planul Național de Redresare și Reziliență de către Ghinea de la USR și cât de mult au greșit că nu au ținut cont de propunerile noastre la întocmirea lui. Cum însă nu e totul pierdut, vreau ca românii să cunoască faptul că #PSD, prin toată puterea și priceperea miniștrilor săi, va repara erorile și îl va implementa în beneficiul României.

Un exemplu îl constituie problema irigațiilor. Faptul că Oros de la #Agricultură și Ghinea de la Fonduri Europene au refuzat să țină cont de recomandările venite din partea PSD, când era în opoziție, a fost o mare greșeală. În prezent, vom fi nevoiți să negociem în condiții mult mai dificile decât la început pentru a introduce acest capitol la finanțare. Sperăm însă ca măcar acum, după ce domnul Boloș, ministrul liberal de la Investiții și Proiecte Europene, a recunoscut eroarea și a declarat că readucerea capitolului privind #irigațiile în PNRR reprezintă un obiectiv fundamental pentru țară, să asistăm la ajustări ale Planului conform recomandărilor PSD.

Cu siguranță mai există capitole ce va trebui să fie rediscutate, reanalizate, reașezate. În primul rând, avem 2 miliarde de euro care se pierd din suma totală, deoarece alocările inițiale fuseseră stabilite de Comisia Europeană pe baza unor estimări ale PIB mai pesimiste decât rezultatele efective înregistrate de România. Mai există și acel procent de 9,4 din PIB pentru pensii, introdus de USR, care va împiedica majorarea pensiilor, ce va trebui înlăturat. În acest moment există semnale din partea Comisiei pentru optimizări în domeniul energiei, deci vom asista la o redesenare pe anumiți parametrii în PNRR mai devreme decât s-au așteptat cei care ne-au criticat când am pus problema ajustării PNRR-ului în favoarea românilor.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online