Nicolae Georgescu vrea reabilitarea Peleșului și a monumentelor istorice din Argeș cu banii din PNRR

ian. 5, 2022

Deputatul PSD Nicolae Georgescu a anunțat că îi va solicita ministerului Investițiilor și Proietelor Europene ca printre proietele finanțare din PNRR, guvernul să aloce bani pentru Castelul Peleș, despre care mai mulți arhitecți au atras atenția că se află în pericol, dar și mai multe monumente istorice din Argeș.
„Actualul #GUVERN lucrează pentru punerea în valoare a patrimoniului cultural românesc prin #PNRR.
Bugetul alocat, în total, investiției în rute culturale este de 103,5 milioane euro. Cu acești bani, vor fi create 12 trasee turistice-culturale, printre care şi ruta castelelor. Cinci castele vor fi renovate şi va fi creat un traseu cu 30 de situri care vor fi legate la o aplicaţie pe telefon şi la un site web.
Mă interesează ca printre cele 5 castele ce vor fi renovate să se regăsească și Castelul Peleș, cel mai vizitat din România, simbolul monarhiei românești, a cărui restaurare devine urgentă.
De asemenea, sunt interesat ca în cele 12 rute tematice să fie incluse cât mai multe destinații turistice și monumente istorice (cule, biserici fortificate, biserici de lemn, cetăți, castre romane) din județul #Argeș.
Îi voi solicita acest lucru domnului Hegedüs Csilla, secretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prin intermediul unei întrebări parlamentare.
Cu PSD la guvernare, cu fondurile din PNRR, Județul Argeș își va spori numărul de turiști și va crește din punct de vedere economic”, promite Nicolae Georgescu.

Comments

Comments are closed.