Nicolae Georgescu vrea să îl dea jos pe ministrul Economiei: Faceți cunoștință cu ministrul Scumpirilor!

iul. 14, 2021

Deputatul Nicolae Georgescu a anunțat că va solicita conducerii PSD să depună o moțiune simpă pe ministrul economiei, Virgil Popescu, după ce acesta a permis practic firmelor de energie să se folosească de liberalizarea pieței energetice pentru a impune printre cele mai mari majorări din UE. De fapt, la această oră, energie a ajuns mai scumpă decât în Italia sau Spania, lucru considerat de Nicolae Georgescu de neacceptat.
„Faceți cunoștință cu MINISTRUL SCUMPIRILOR! Este liberal, preferă contractele cu dedicație, în opoziție se jura că liberalizarea pieței energetice nu va aduce #scumpiri pentru consumatori, iar de când este ministru al Energiei prețurile cresc și bat record după record.
Conform unui raport al companiei Enel, energia din România a devenit mai scumpă decât în Italia sau Spania. Spre exemplu consumatorii rezidenţiali din România au înregistrat anul trecut o creştere cu 4,1% ⬆️, în timp ce în Italia preţul a scăzut anul trecut cu 3,4%⬇️, iar în Spania cu 11%⬇️.
În cazul consumatorilor industriali vedem că Italia a înregistrat o scădere de preţ de 22%⬇️, România o creştere de preţ de 5,9%⬆️, iar Spania o scădere de preţ de 20,3%⬇️.
De la 1 iulie prețul energiei electrice se va majora până la 13% pentru cei care nu au contracte pe piața liberă de electricitate, iar gazele naturale cu 18%‼️
Deci, cu Virgil Popescu la conducere, România a devenit o țară cu energie scumpă, care contribuie la creșterea prețurilor la orice produs, dar cu salarii și pensii înghețate.
⚠️ În mandatul MINISTRULUI SCUMPIRILOR importul de energie crește constant, costul de transport și distribuție este nejustificat de mare, ajutoarele de stat merg unde nu este necesar, nu se face nimic pentru extragerea gazelor din Marea Neagră, se înlocuiesc specialiștii din instituțiile cheie din domeniul energiei cu liberali fără nicio pregătire și este subminată constant economia națională.
🤜 În sesiunea de toamnă voi solicita conducerii PSD să inițieze o moțiune simplă pe numele acestui domn supranumit MINISTRUL SCUMPIRILOR! Plecați acasă, domnule Popescu❗„, a transmis Nicolae Georgescu.

Comments

Comments are closed.

PromediaTV online