Nicolae Pavelescu: 90.000 de elevi au renunțat la școală! Este nevoie de consens național în privința Educației! Sunt probleme mult mai importante decât promovarea unor drepturi LGBT!

iul. 7, 2021

90.000 de elevi au abandonat, în diferite etape, sistemul de învățământ din România. La aceste cifre extrem de grave se adaugă ratele mici de promovabilitate de la examenele naționale, precum și lipsa unor școli profesionale eficiente. Iar lipsurile din sistemul de învățământ au fost și mai vizibile în această perioadă de pandemie. Deputatul Nicolae Pavelescu susține necesitatea unui consens pe Educație, consens susținut și de PSD.

„Abandonul școlar este fenomenul cel mai grav. 90.000 de copii s-au pierdut pe drum, au dispărut din sistemul educațional între momentul înscrierii în clasa întâi și cel al bacalaureatului.

Doar 56% dintre elevii care au început școala în 2009 au ajuns să dea bacalaureatul și doar 81.554 dintre ei au promovat. În ultimii 12 ani, doar 40% dintre copii care s-au înscris la școală au bacalaureatul!Este nevoie urgentă de consens politic real, de un PACT NAȚIONAL pe #EDUCAȚIE!

Iar PSD are propuneri concrete pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ din România.Acestea vizează digitalizarea procesului de educație, înființarea școlilor cu program prelungit și un program național de sprijin al elevilor.În ceea ce privește dezbaterile din Comisia pentru Muncă a Camerei Deputaților privind introducerea educației sexuale în școli, considerăm că există suficiente materii – biologie, anatomie, dirigenție – în care elevii pot să afle informații despre prevenția și igiena sexuală.

Nu este necesară încărcarea curriculei școlare cu noi cursuri/discipline de studiu. Iar promovarea identității de gen și a LGBT nu este o prioritate în acest moment pentru societatea românească. Sunt probleme mult mai presante: asigurarea accesului deplin la educație pentru toți elevii, combaterea abandonului școlar, combaterea violenței și a consumului de droguri în rândul elevilor. Întâi să ne asigurăm că elevii învață carte la școală!”, susține Nicolae Pavelescu în contextul în care președintele a reînceput o serie de consultări pe tema proiectului național de educație.

Comments

Comments are closed.