Nicolae Pavelescu: Majorarea salariului minim pe economie ar trebui să fie urgență

sept. 7, 2021

Fost lider sindical la Dacia, deputatul Nicolae Pavelescu este de părere că guvernul ar trebui să majoreze de urgență salariul minim pe economie în contextul scumpirilor din ultima perioadă de la energie electrică și carburanți, scumpiri care au generat la rândul lor creșteri ale prețurilor la orice produs sau serviciu.

„PSD a fost mereu preocupat de creșterea veniturilor românilor și a acționat în consecință cât timp a fost la guvernare. PSD solicită și acum majorarea urgentă a salariului minim pe economie, în condițiile în care românii se confruntă cu scumpiri fără precedent.
Acum, în toiul gâlcevii din coaliția guvernamentală, cei de la putere s-au trezit brusc interesați de veniturile românilor.
Doamna ministru al Muncii, Raluca Turcan, are o revelație și spune că #salariul minim trebuie să crească.USR-iștii au plusat, afirmând că, decât să se dea bani pentru dezvoltarea comunităților locale, mai bine s-ar aplica principiul “Zero taxe pe salariul minim”, ceea ce ar aduce un plus în buzunarul a peste un milion de oameni.Să nu uităm, însă, că în campania electorală partidele din șubredul arc guvernamental au promis că vor majora alocațiile pentru copii, pensiile, salariille profesorilor. Doar au fost date legi în acest sens, nu?
Ei bine, nu au făcut-o, în dispreț total fată de legile adoptate în Parlament. De ce i-am crede acum? Mai ales că guvernarea pare total compromisă iar USR e cu bagajele la ușa Executivului?
Patronatele şi sindicatele şi reprezentanţii Guvernului se vor întâlni azi, în cadrul Consiliului Naţional Tripartit, pentru a discuta propunerile părţilor cu privire la majorarea salariului minim pe economie pentru anul 2022.Să nu uite un lucru cei care se așează la masa discuțiilor: în România sunt printre cele mai mici salarii din Uniunea Europeană, dar țara s-a “aliniat” la prețurile mari din UE, ba chiar le-a depășit cum este cazul energiei și nu numai!”, a susținut Nicolae Pavelescu.

Comments

Comments are closed.